Gul förlust i märklig match

Gör man sex mål framåt så ska det bara vara vinst. Sju mål bakåt förstörde dock de tankarna för seriefavoriten i division 3 Södra, Håkanstorp/IFK Malmö, som alltså föll med uddamålet mot Skurups AIF.

Zonny Schmuck, tränare i IFK Malmö:

Jag tar givetvis på mig en del av ansvaret för förlusten. Det var lite oroligt då jag varken ville använda halvskadade Linda Sköldeborn eller Ida Rahn Johansen längst fram och Lina Ericsson kände jag inte alls till, så det fick bli Emma Dahlstrand.

Backlinjen fungerade inte alls och därmed kom vi inte riktigt in i matchen. Det märktes på många håll att träningen de två senaste veckorna har varit av det mediokra slaget, med mycket folk borta och träningar som har fått flyttas runt.

Sedan reste vi oss betydligt i andra halvlek och det ska tjejerna ha en stor eloge för. Det är en styrka att komma tillbaka och kriga i 90 minuter då det annars hade varit lätt att tappa suget efter den inledningen som vi fick på matchen.

Vi flyttade upp Nina Ericsson på mittfältet och gick ner på en trebackslinje, vilket gav en avsevärd förbättring. Efter att vi hade reducerat till 6-7 så hade Hanna Nilsson dessutom ett skott i stolpen, så det var inte långt borta att vi trots allt fått en poäng med oss.

Det är dock tråkigt att vi varje gång behöver en halvlek för att komma igång. Sedan vi började spela träningsmatcher har vi stort sett ägt varje andra halvlek, så det gäller att vi kan komma ifrån detta och spela bra fotboll redan från matchens början.

Håkanstorp/IFK Malmö – Skurups AIF 6-7 (3-5)

Arena: Rosengårds Norra IP
Domare: Selman Yalcin, Malmö
Mål: 0-1 (22) Jenny Lundahl, 0-2 (37) Andrea Ekholm, 0-3 (41) Camilla Neptune, 1-3 (42) Linda Green, 2-3 (43) Linda Green, 2-4 (43) Camilla Neptune, 2-5 (44) Anna Fahlbrink, 3-5 (45) Linda Sköldeborn, 3-6 (73) Jenny Lundahl, 4-6 (82) Linda Green, 4-7 (84) Sofie Persson, 5-7 (85) Linda Green, 6-7 (86) Linda Green
Varningar: Johanna Haraldsson 2 (SAIF)
Utvisningar: Johanna Haraldsson (SAIF)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Linda Carlsson

Linda Sköldeborn
Nina Ericsson
Hanna Svendsen
Carina Björkqvist

Veronica Hansson
Jenny Simonsson
Linda Green
Jenny Malmström

Hanna Nilsson
Emma Dahlstrand

Avbytare

Ida Rahn Johansen (Hanna Svendsen 46)
Lina Ericsson (Veronica Hansson 46)