Knapp seger för U-laget

IFK Malmös U-lag kunde verkligen spela ut i den andra halvleken i söndagens match i reservlagsserien division 1 Elit mot Malmö Anadolu BI. Det blev dock inte mer än 2-1, som var ställningen redan i halvtid.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det var ett väldigt bra derby. Ett derby som också blev tufft för oss eftersom Malmö Anadolu BI kom med ett mycket bra lag, förstärkt av A-lagsspelare och även med spelare som spelar i juniorallsvenskan elit.

Men vi har spelare som inte är några småpojkar längre, utan de agerar som riktiga män som spelar derby med hela sitt hjärta.

Trots att vi inledde lite pirrigt så lyckades vi komma in bra i matchen. Detta gjorde vi genom att få till ett bra triangelspel och tempoväxlingar på MABI:s planhalva. Och det var också dessa båda detaljer som låg bakom våra mål.

1-1-målet var ett inlägg från vänsterkanten, som avslutades med att André Grabowski gjorde mål. Sedan det andra målet var en crosslöpning av Jeton Krasniqi, som verkligen presterade en underbar fotboll och visade varför han tillhör A-truppen.

Under den andra halvleken så blev vi lite tillbakatryckta. Men detta var en del i taktiken, där vi lade oss på ett omställningsspel via två yttrar. Genom att dra ner folk så kunde vi vinna boll och skapade en hel del klara målchanser.

Jag är väldigt glad för att vårt låga försvarsspel fungerade så bra. Malmö Anadolu BI lyckades aldrig direkt ta sig in i straffområdet och även om det kunde ha blivit större siffror så är jag mycket nöjd med att vi gick segrande ur den här striden.

IFK Malmö – Malmö Anadolu BI 2-1 (2-1)

Arena: Hästhagens IP
Domare: Radojko Alilovic, Malmö, Johnny Babic, Malmö, Vlatko Kralev, Malmö
Mål: 1-1 (22) André Grabowski, 2-1 (29) Jeton Krasniqi
Varningar: Alaa Baker, Edis Djugumovic, Jeton Krasniqi (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mirza Nezirevic

Azeem Razwan
Mario Djordjevic
Mohammed Ibrahim
George Safi

Alaa Baker
Tobias Rosenlind
Edis Djugumovic

Aljosa Remetic
Jeton Krasniqi
André Grabowski

Avbytare

Walid Shams (Mario Djordjevic 20)
Abdullah Jassim (Aljosa Remetic 60)
Max Rogersson