Danielsson stannade hemma

För bara några minuter sedan så landade division 1-nykomlingen IFK Malmö på Visby Flygplats. Det gjorde man dock utan den ena halvan av tränarduon, Jonas Danielsson, som valde att stanna hemma.

– Jag diggar helt enkelt inte små plan och tanken att stanna hemma slog mig egentligen ganska tidigt, men bestämde mig till hundra procent först några dagar innan avresan, berättar Jonas Danielsson, till ifkmalmo.com.

Under ungdomsåren i Malmö FF så hann han med 18 junior- och 17-pojklandskamper. Det var också i samband med en av dessa matcher som han fick intrycket av hur det är att flyga i mindre plan.

Jonas Danielsson befann sig vid tidpunkten i Ryssland för att spela en juniorlandskamp och skulle förflytta sig inrikes.

– Det var ett 16-mannaplan om jag inte minns helt fel, litet var det i vilket fall som helst. Vi skulle flyga tre timmar inom Ryssland och även om det inte hände något så var det inget som jag direkt gillade.

Planet som tog IFK Malmö från Sturup till Visby var ett tvåmotorigt propellerplan för maximalt 19 personer.

Ett alternativ för Jonas Danielsson hade varit att istället flyga reguljärt och därmed använda samma rutt som ifkmalmo.coms utsände reporter, Köpenhamn – Stockholm – Visby, följt av Visby – Stockholm – Sturup på hemresan.

– Visst hade det varit en möjlighet, men jag ville inte hålla på och krångla för mycket. Det får bli telefonkontakt med Jimmi Olsson istället och försöka hjälpa till att coacha den vägen, avrundar Jonas Danielsson.