För bara nÄgra minuter sedan sÄ landade division 1-nykomlingen IFK Malmö pÄ Visby Flygplats. Det gjorde man dock utan den ena halvan av trÀnarduon, Jonas Danielsson, som valde att stanna hemma.

– Jag diggar helt enkelt inte smĂ„ plan och tanken att stanna hemma slog mig egentligen ganska tidigt, men bestĂ€mde mig till hundra procent först nĂ„gra dagar innan avresan, berĂ€ttar Jonas Danielsson, till ifkmalmo.com.

Under ungdomsÄren i Malmö FF sÄ hann han med 18 junior- och 17-pojklandskamper. Det var ocksÄ i samband med en av dessa matcher som han fick intrycket av hur det Àr att flyga i mindre plan.

Jonas Danielsson befann sig vid tidpunkten i Ryssland för att spela en juniorlandskamp och skulle förflytta sig inrikes.

– Det var ett 16-mannaplan om jag inte minns helt fel, litet var det i vilket fall som helst. Vi skulle flyga tre timmar inom Ryssland och Ă€ven om det inte hĂ€nde nĂ„got sĂ„ var det inget som jag direkt gillade.

Planet som tog IFK Malmö frÄn Sturup till Visby var ett tvÄmotorigt propellerplan för maximalt 19 personer.

Ett alternativ för Jonas Danielsson hade varit att istĂ€llet flyga reguljĂ€rt och dĂ€rmed anvĂ€nda samma rutt som ifkmalmo.coms utsĂ€nde reporter, Köpenhamn – Stockholm – Visby, följt av Visby – Stockholm – Sturup pĂ„ hemresan.

– Visst hade det varit en möjlighet, men jag ville inte hĂ„lla pĂ„ och krĂ„ngla för mycket. Det fĂ„r bli telefonkontakt med Jimmi Olsson istĂ€llet och försöka hjĂ€lpa till att coacha den vĂ€gen, avrundar Jonas Danielsson.