P91 besegrade Eskilsminne

Det är bara att titta på resultaten för att förstå att IFK Malmös P91 behöver ha sina bästa spelare med för att lyckas. Och det hade man i tisdagens match i P16 Skåne grupp där det blev seger med 4-3 (1-1) mot Eskilsminne IF 1.

Marco Whittle, tränare för IFK Malmös P91:

Det var en riktigt bra match så det var verkligen roligt att stå bredvid och coacha. Vi hade många fina kombinationer och det vi eftersträvar i vårt spel, att rulla bollen längs marken, samt att använda oss av trianglar, fungerade alldeles utmärkt.

Tobias Rosenlind är alltid en stor spelare på mittfältet, men anfallaren Walid Shams var definitivt dagens störste spelare. Han fanns överallt, skapade mängder av målchanser och hade också kyla i avsluten med två mål, varav ett på frispark.

Lite synd är det dock att Kevin Delgado fortfarande är skadad så att vi återigen tvingades använda Max Rogersson som mittback. Eftersom Rogersson har en utpräglad offensiv spelstil så har vi nämligen mer behov av honom som högerback.

IFK Malmö – Eskilsminne IF 1 4-3 (1-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Lutfi Zuta, Malmö
Mål: 1-0 (17) Kenny Probert, 2-1 (46) Walid Shams, 3-1 (54) Mateo Mandic, 4-2 (73) Walid Shams
Varningar: Sebastian Cekic 2, Dekan Hamatal, Edis Djugumovic (IFK)
Utvisningar: Sebastian Cekic (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Diyar Kermanj

Dekan Hamatal
Max Rogersson
Michael Lindén
Mohammed Tamim

Tobias Rosenlind
Mateo Mandic
Edis Djugumovic

Kenny Probert
Sebastian Cekic
Walid Shams

Avbytare

Milos Nikolic (Mohammed Tamim 60)
Fatos Sylejmani (Dekan Hamatal 73)