Det är kanske fel att kalla det för bottennapp. Men någon bra fotboll var det definitivt inte som division 1-nykomlingen IFK Malmö presterade i toppmötet borta mot Skövde AIK där det blev förlust med 1-2 (1-1).

På kuppen föll "di gule" tillbaka tre placeringar i tabellen och är nu femma efter sju spelade omgångar. Skövde däremot är ny serietvåa.

– Vi kan absolut inte vara nöjda med prestationen. Två skott på mål under 90 minuter och förlust är inte precis vad vi hade hoppats på, sade den gula tränarduon Jimmi Olsson/Jonas Danielsson, till ifkmalmo.com.

Det var i varje fall IFK Malmö som stod för matchens vackraste mål. Blerim Mullici var inte långt borta från att göra det som är varje spelares stora dröm, att näta på en bicykleta, eller brassespark, som det så populärt kallas.

Han nöjde sig dock med en "halv". Magnus Bönnemark kom med ett inlägg från höger, Mullici gick upp i luften och halvliggandes så skruvade han in den i Skövdemålvakten Daniel Jönssons högra hörn.

– Jag låg på sidan när jag skruvade in den, så vackert var det verkligen, berättade Blerim Mullici.

Sedan var det slut på den gula grannlåten. Blerim Mullici hade ytterligare två halvchanser i den första halvleken efter bjudningar av Skövdeförsvaret, men särskilt farligt hann det aldrig bli då målvakten Daniel Jönsson var på alerten.

Skövde var inte på något sätt märkvärdigt. Skillnaden var dock att de för dagen spelade med ett helt annat hjärta än IFK Malmö och lyckades också till slut få utdelning för sitt hårda slit under matchen.

Med drygt fyra minuter kvar av första halvlek så var det kvitterat. Efter en hörna så fick Anders Danielsson bollen och drog till direkt. Bollen gick sedan rätt upp i krysset utan chans för utmärkte IFK-målvakten Magnus Ringdahl.

Mindre än sex minuter efter pausvilan så gjorde Skövde AIK sitt andra mål. Charbel Abraham höll sig framme i röran framför mål och kunde trycka in bollen efter två fina räddningar av Magnus Ringdahl.

Utan avstängde Zoran Jovanovic så saknade IFK Malmö mycket av den kreativitet som man visat tidigare den här säsongen. Blerim Mullicis fullträff och Daniel Jovanovics frispark på slutet som hade knapp styrfart, var de enda skotten på mål.

Den sista kvarten gick "di gule" över till 4-3-3 med Daniel Jovanovic, Jörgen Svensson och Robin Nilsson Bogdanovic på topp. Och visst blev det bättre och några chanser till kvittering lyckades man också vaska fram.

– Jag tycker att vi kan kräva mer hjärta och skäl i spelet efter att ha åkt 40 mil enkel väg. Skövde däremot kämpade för allt vad de var värda och därför vann de också matchen, förklarade Jimmi Olsson.

Jimmie Hermansen, som var en av de som hoppade in med kvarten kvar, hade ett skott från nära håll som inte var långtifrån att stryka ribban.

Det kunde och borde också ha blivit en straff i den 80:e minuten. Jörgen Svensson och målvakten Daniel Jönsson i Skövde gick in i en duell, Jönsson fick en liten smäll och svarade med att slå till Svensson.

– Vi pratade med domaren efter matchen och hade han sett det likadant så hade det både blivit straff och utvisning. Förstår inte hur han kunde förklara bort det med "vi hade ett resonemang", sade Jimmi Olsson och Jonas Danielsson.

Matchens lirare i IFK Malmö var utan tvivel målvakten Magnus Ringdahl, även om arrangörerna valde att ge priset, en frukt- och godiskorg, till lagkaptenen Niklas Hansson.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: SKÖVDE AIK
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 2-1
Arena: Sportparken Tibro
Crowd: 420
Referee: Magnus Ahlsén, Linköping, Magnus Larsson, Linköping, Peter Jaeger, Trollhättan
Goal: 0-1 (12) Blerim Mullici, 1-1 (41) Anders Danielsson, 2-1 (51) Charbel Abraham
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Anders Danielsson
Awaympv: Magnus Ringdahl
Hometeam Squad: Daniel Jönsson

Johan Johansson
Claes Espefält
Filip Siewertz
Jesper Holmqvist

Gustav Karlsson
Mårten Gustafsson
Charbel Abraham

Jakob Orlov
Oskar Nielsen
Anders Danielsson
Hometeam Sub: Robert Eckerman (Oskar Nielsen 36)
Bülent Demirbag (Charbel Abraham 84)
Johan Persson
Tobias Jansson
Christopher Lundh (målvakt)
Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Michal Aksamit
Niklas Hansson
Ahmedin Sudic

Magnus Bönnemark
Joakim Persson
Jörgen Svensson
Daniel Jovanovic

Edin Cakovic
Blerim Mullici
Awayteam Sub: Robin Nilsson Bogdanovic (Edin Cakovic 46)
André Grabowski (Ahmedin Sudic 75)
Jimmie Hermansen (Blerim Mullici 75)
Jeton Krasniqi
Niclas Jeppson (målvakt)