Så vet nykomlingen IFK Malmö även hur det är att spela oavgjort i division 1 Södra. Den svåra bortamatchen mot Husqvarna FF slutade nämligen 1-1 (0-1) och det är ett resultat som "gulingarna" ska vara mest nöjda med.

För femman IFK Malmö var det en viktig poäng för att hänga med i toppstriden. Och då de andra matcherna gick ungefär som man ville så plockade man dessutom in en poäng på tvåan Skövde AIK, som nu bara är en poäng före.

Jimmi Olsson, den ena halvan av den gula tränarduon, var rätt så kluven när han skulle summera sina intryck, strax efter att slutsignalen hade gått på Vapenvallen. Han stod länge kvar och funderade utanför omklädningsrummet.

– Det är svårt att veta vad man ska känna efter en sådan här match. Vi fick en poäng med oss, även om det var knappt, fastän vi inte kom upp i normal klass. Så vad hade det då blivit om vi hade spelat bra fotboll, funderade Jimmi Olsson.

Under den första kvarten kom IFK Malmö knappt över halva plan, medan Husqvarna stod för en del attacker utan att komma till några ordentliga avslut.

Sedan ökade gästerna aggressiviteten, började vinna en del bollar och skapade en del halvchanser, samtidigt som Husqvarna fortsatte i samma stil. Det vill säga att bränna en massa lägen, mestadels utanför eller över.

IFK Malmös Zoran Jovanovic föll över ett utsträckt Husqvarnaben i den 40:e minuten och domaren Roland Fager från Köping blåste straff. Fram gick Daniel "Bato" Jovanovic och satte den säkert till höger om målvakten Kim Karlsson.

– Det var inget att säga om den straffen som kom efter ett mycket fint anfall. Vi tycker att den var hur klar som helst och det var ju heller ingen av deras spelare som protesterade, menade Jimmi Olsson.

Den andra halvleken var betydligt sämre än den första av IFK Malmö. Husqvarna kunde tidigt etablera ett tryck mot IFK-målet och när kvitteringen kom i den 71:e minuten var det bara resultatet av en lång kavalkad av chanser.

Sättet som baklängesmålet kom till på var dock snöpligt. Magnus Bönnemark passade fel vid mittplan, Husqvarna spelade sig igenom den gula backlinjen och Mattias Karlsson kunde rulla in kvitteringen.

– Bollen var under kontroll, men vi gjorde ett misstag och det straffade sig direkt. Det är något som blir alltmer tydligt ju högre upp man kommer och det är givetvis något som vi måste jobba med, sade Jimmi Olsson

Båda lagen hade chanser att avgöra. För IFK Malmö var inhopparen Jimmie Hermansen åter närmast då han tre minuter in på stopptid hade ett skott som tvingade HFF-målvakten Kim Karlsson att göra en mycket bra räddning.

På slutet gick IFK Malmö på knäna. Flera spelare hade krampkänningar och fick kämpa för att kunna slutföra matchen.

– Vi har som bekant en tunn trupp och det tuffa spelschemat i kombination med spelare som saknas gör att vi tvingas slita oerhört hårt på materialet. Men vi viker i varje fall inte ner oss och det ska spelarna ha en eloge för, betonade IFK-tränaren Jimmi Olsson.

Matchens bäste spelare i IFK Malmö var lagkaptenen Niklas Hansson som rensade bort de flesta bollarna i backlinjen. Hans mittbackskollega, Srdjan Remetic, som gjorde sin första match på nästan en hel månad, var också bra.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: HUSQVARNA FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 1-1
Arena: Vapenvallen
Crowd: 264
Referee: Roland Fager, Köping, Glenn Bastholm, Taberg, Irfan Vukovic, Västerås
Goal: 0-1 (41) Daniel Jovanovic (straff), 1-1 (71) Mattias Karlsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Michell Haidari
Awaympv: Niklas Hansson
Hometeam Squad: Kim Karlsson

Christofer Bengtsson
Glenn Ståhl
Fredrik Knutsson
Martin Fransson

Mattias Karlsson
Jonatan Partin
Emmanuel Esam
Mattias Andersson

Michell Haidari
Jörgen Larsson
Hometeam Sub: Tom Juma (Mattias Andersson 59)
Adam Eriksson (Emmanuel Esam 72)
Christoffer Holmgren
Patrik Stenebrand
Nicklas Fagerkvist (målvakt)
Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Srdjan Remetic
Niklas Hansson
Ahmedin Sudic

Magnus Bönnemark
Joakim Persson
Zoran Jovanovic
Daniel Jovanovic

Jörgen Svensson
Blerim Mullici
Awayteam Sub: André Grabowski (Blerim Mullici 60)
Jimmie Hermansen (Magnus Bönnemark 75)
Edin Cakovic (Zoran Jovanovic 87)
Azeem Razwan
Niclas Jeppson (målvakt)