Utvisning stjälpte inte IFK Malmö

Det spelade ingen roll för Håkanstorp/IFK Malmö att man fick Linda Sköldeborn utvisad efter drygt 43 minuters spel. Seriefavoriten lyckades ändå besegra Hammenhögs IF med 6-4 (3-2) och tog därmed sin andra raka seger i division 3.

Zonny Schmuck, tränare i IFK Malmö:

Det såg faktiskt fruktansvärt bra ut mot Hammenhögs IF. Understödet fanns där, så när någon gick fram och attackerade så täckte man upp för varandra, så fram till utvisningen behövde jag inte oroa mig det minsta.

Efter utvisningen blev jag tvungen att göra en del saker. Jag flyttade först ner Nina Ericsson i backlinjen och stoppade in Jenny Simonsson på mittfältet. Sedan bytte jag in Hanna Svendsen och tog ut Ida Rahn Johansen, vilket fungerade jättebra.

Vi lyckades strax därefter göra 5-4 och för att täppa till bakåt så körde jag med fem spelare på mittfältet under den sista kvarten. Det var därför roligt att vi även kunde göra 6-4 innan domaren blåste av matchen.

Vilken enhet vi visade att vi är, då samtliga spelare krigade enormt bra för varandra. Under hela matchen kände jag verkligen att alla hade rätt inställning, attityd och strävade åt ett och samma håll.

Jag hade egentligen tänkt byta lite annorlunda, men på grund av utvisningen fick jag ändra lite i mina planer. Men Maria Johansson och Nathali Persson, ni tillhör detta laget också och är givetvis en del i framgången även om ni inte fick spela den här gången.

Hammenhögs IF – Håkanstorp/IFK Malmö 4-6 (2-3)

Arena: Hamondavallen
Domare: Stig-Arne Olsson, Tomelilla
Mål: 0-1 (14) Linda Green, 0-2 (23) Hanna Nilsson, 0-3 (34) Linda Green, 1-3 (38) Louise Gudmundsson, 2-3 (42) Jessica Jönsson, 2-4 (47) Linn Olsson, 3-4 (61) Linnea Månsson, 4-4 (69) Linnea Månsson, 4-5 (74) Linn Olsson, 4-6 (80) Veronica Hansson
Varningar: Caroline Andersson (HIF)
Utvisningar: Linda Sköldeborn (HIFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Linda Carlsson

Ida Rahn Johansen
Emma Dahlstrand
Linda Sköldeborn
Carina Björkqvist

Jenny Malmström
Linda Green
Nina Ericsson
Veronica Hansson

Hanna Nilsson
Linn Olsson

Avbytare

Jenny Simonsson (Hanna Nilsson 46)
Hanna Svendsen (Ida Rahn Johansen 70)
Nathali Persson
Maria Johansson (målvakt)