Avspark: Husqvarna FF – IFK Malmö

På lördag den 2 juni klockan 16:00 är det avspark mellan Husqvarna FF och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

OBS! Ifkmalmo.com har vid flera tillfällen under dagen försökt nå lagledningen i Husqvarna FF, men utan att lyckas. Någon information har inte heller gått att finna på klubbens hemsida eller på SvenskaFans.

TRUPPERNA

Husqvarna FF:

IFK Malmö (4-4-2): Magnus Ringdahl – Ali Jasim, Srdjan Remetic, Niklas Hansson, Ahmedin Sudic – Magnus Bönnemark, Joakim Persson, Zoran Jovanovic, Daniel Jovanovic – Jörgen Svensson, Blerim Mullici. Avbytare: André Grabowski, Azeem Razwan, Edin Cakovic, Jimmie Hermansen, Niclas Jeppson (målvakt).

AKTUELLT

Husqvarna FF:

IFK Malmö: En spelare kommer tillbaka från avstängning, innermittfältaren Zoran Jovanovic, medan mittbacken Michal Aksamit ska få sona sitt straff i lördagens bortamatch mot Husqvarna FF.

Det innebär tre förändringar i startelvan. Srdjan Remetic, som är frisk från bristningen i låret som drabbade honom mot Torslanda IK och har tränat för fullt under veckan, tar mittbacksplatsen istället för Michal Aksamit.

Zoran Jovanovic spelar åter bredvid Joakim Persson på innermittfältet. Och därmed flyttar Jörgen Svensson upp på topp igen, där han får spela tillsammans med Blerim Mullici, som alltså får förnyat förtroende efter Skövdematchen.

Anfallaren Robin Nilsson Bogdanovic fick ont i knäet efter matchen mot Qviding FIF. Han tränade dåligt inför matchen mot Skövde, men fick ändå hoppa in. Under veckan har han inte tränat alls och finns därför inte ens med i 16-mannatruppen.

Philip Brandgård, vänsterbacken som bröt handleden i bortamatchen mot FC Trollhättan för exakt en månad sedan, plockar bort gipset på torsdag. Samma dag är också tanken att han ska kunna träna igen.

Och de övriga då? Jeton Krasniqi har drabbats av öroninflammation och går på penicillin. Lirim Sali har tränat lite lätt i veckan, men har fortfarande ont i foten. Karim El hage som fick en bristning i låret för tre veckor sedan har nu kunnat börja jogga igen.

TRÄNARNA TYCKER

Glenn Ståhl, tränare i Husqvarna FF:

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är en av årets absolut svåraste bortamatcher. Enligt de rapporterna som vi har fått så spelar Husqvarna FF med ett oerhört stort hjärta och spelarna krigar verkligen för varandra.

Vi måste alltså ställa in oss mentalt på att det blir en mycket tuff drabbning. Formen är heller inte så illa även om vi knappast presterade på topp i förra matchen, men det handlar inte om det utan mer om vilja, inställning och engagemang i det man gör.

Ingen tycker att det roligt att åka hem 40 mil utan poäng så jag hoppas att vi slipper göra det nu igen. Vi vet att vi kan spela en mycket bra fotboll när vi är som bäst, samtidigt som vi måste jobba på lägstanivån som är väldigt låg.