U-laget avgjorde i första

Det gick snabbt för IFK Malmös U-lag att avgöra söndagens match i juniorserien division 2 Södra mot Lilla Torg FF. Inom loppet av drygt tjugo minuter gjorde "di gule" sina samtliga tre mål i matchen som slutade 3-1 (3-0).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Jag förstår mina spelare att det är en stor omställning rent psykologiskt att skifta mellan att spela i reservlags- och juniorlagsserien. Det är också en fysisk omställning eftersom du inte kan gå i närkamperna på samma sätt då det är en annan nivå på domarna.

Vi vann matchen och är tre poäng rikare, men sedan är jag medveten om att det är svårt att motivera sig till hundra procent. Målsättningen är dock ändå att vinna våra matcher, även om det är reservlagsserien som kommer i första hand.

Det som vi ska med oss från den här matchen är bara själva poängen. För övrigt ska vi inte göra någon stor sak av det. Vi gick knappt på halvfart och hade vi använt en högre växel så hade också siffrorna blivit större.

För tillfället ligger vi trea i reservlagsserien och det är mycket bra med tanke på att vi är yngst i serien. Men vi nöjer oss definitivt inte med det och därför är söndagens match mot Helsingborgs Södra oerhört viktig

IFK Malmö – Lilla Torg FF 3-1 (3-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Dragan Petkovic, Malmö
Mål: 1-0 (17) Walid Shams, 2-0 (27) Dzevad Nezirevic, 3-0 (38) Walid Shams
Varningar: Dzevad Nezirevic, Guner Alievski, Kevin Delgado, Max Rogersson (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mirza Nezirevic

Guner Alievski
Mohammad Ibrahim
Mario Djordjevic
Kusha Modyr

Tobias Rosenlind
Alaa Baker
George Safi

Edis Djugumovic
Walid Shams
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Kevin Delgado (Tobias Rosenlind 46)
Mateo Mandic (Edis Djugumovic 46)
Max Rogersson (Walid Shams 46)