Avspark: IFK Malmö – IFK Värnamo

På onsdag den 6 juni klockan 14:00 är det avspark mellan IFK Malmö och IFK Värnamo i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Jimmie Hermansen, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Persson, André Grabowski, Azeem Razwan. Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic, Edin Cakovic.

IFK Värnamo: Björn Åkesson, Joakim Carlsson – Kingsley Amuneke, Patrik Mildaeus, Martin Maletic, Tommy Petersson, Rasmus Högberg, Tobias Englund, Adnan Kahrimanovic, Niklas Hult, Henrik Johansson, Joel Löw, Linus Malmborg, Isa Demir, Marcus Clewåker, Freddy Söderberg, Marcus Nobell.

AKTUELLT

IFK Malmö: Den ena avstängningen efter den andre drabbar IFK Malmö. Polske mittbacken, Michal Aksamt avtjänade sitt straff mot Husqvarna FF och mot IFK Väramo är det högerbacken Ali Jasim som får stå över.

Jonas Danielsson/Jimmi Olsson har i skrivande stund inte bestämt sig hundraprocentigt vilka spelare som får starta. Det innebär att ifkmalmo.com bara kan lämna en 16-mannatrupp, där enda skillnaden mot sist är att Michal Aksamit ersätter Ali Jasim.

IFK Värnamo: Peter Eriksson är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort i söndagens match mot Qviding FIF. Skadade är Bujar Ferizi (ljumsken), Mattias Johansson (bristning i låret) och Rickard Sandström (fotbrott).

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Varje gång påpekar jag att vi möter fysiska lag, men det är ju sant då det inte är så många lag som spelar bollen utmed marken förutom oss själva och i viss mån Qviding.

Jag tycker att vi ska sätta pressen på oss att vi ska vinna den här matchen. Man måste kunna leva med det även om det inte är så enkelt bara på grund av tabellplaceringen, utan alla måste göra sitt jobb om det ska gå vägen.

Vi har inte alls kunnat prestera vårt eget spel, med korta passningar, mot vare sig Skövde eller Husqvarna. Det var dessutom små planer och vi gillar stora mått, så att spela på Malmö Stadion bör gynna oss mot Värnamo.

Peter Johansson, tränare i IFK Värnamo: Jag tror att det kan bli en rätt så underhållande och bra match. IFK Malmö har visat prov på positivt spel i upptakten av serien och det är jättebra att kunna göra det som nykomling.

Vi har spelat rätt så bra borta, medan det har varit sämre hemma. Borta har vi slagit Trollhättan och Visby Gute, samt spelat oavgjort mot Frölunda. Enda plumpen var mot Ängelholm, men de är bra så det är inget att säga om att vi förlorade den matchen.