IFK Malmö orkade inte fullfölja

Utan full träning så håller man inte i 90 minuter. Den klyschan är flitigt använd men stämmer så väl in på division 3-klubben Håkanstorp/IFK Malmö som förlorade söndagens match mot tabellettan Veberöds AIF med 2-5 (1-2).

Zonny Schmuck, tränare i IFK Malmö:

Det går inte att leva på gamla meriter, fysik är en färskvara och har man inte underhållit den så räcker inte konditionen i 90 minuter. Under perioder på 20 minuter spelade vi fin fotboll, men så tappade vi igen och den här gången blev det noll poäng.

Tjejerna orkade helt enkelt inte hålla ihop det. Precis efter att vi hade kvitterat till 2-2 i den 70:e minuten, stack de upp och gjorde 2-3, som några minuter senare följdes av 2-4 och även blev 2-5 innan matchen var över.

Håkanstorp/IFK Malmö – Veberöds AIF 2-5 (1-2)

Arena: Rosengårds Norra IP
Domare: Aco Todorovski, Malmö
Mål: 1-0 (4) Emma Dahlstrand, 1-1 (30) Sandra Persson, 1-2 (40) Petra Möller, 2-2 (70) Nina Ericsson, 2-3 (71) Sandra Persson, 2-4 (78) Jenny Kirchner, 2-5 (83) Jessica Bengtsson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Linda Carlsson

Ida Rahn Johansen
Emma Dahlstrand
Nina Ericsson
Carina Björkqvist

Jenny Malmström
Linda Green
Jenny Simonsson
Veronica Hansson

Linn Olsson
Hanna Nilsson

Avbytare

Hanna Svendsen (Jenny Simonsson 46)
Nathali Persson (Ida Rahn Johansen 46)
Camilla Bergström (Veronica Hansson 75)