IFK Malmö sämre än sist

Uslare än vad IFK Malmö spelade i första halvlek mot IFK Värnamo trodde inte tränaren Jonas Danielsson att man kunde. Han hade fel. För spelet efter paus i 1-4 (1-1)-matchen borta mot Skärhamns IK liknade mer division 4 än 1.

– Jag trodde det var droppen mot Värnamo, men detta var flera klasser sämre. Man frågar sig om killarna inte har någon stolthet alls, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Jonas Danielsson och, Jimmi Olsson har delat tränaransvar. Och som kompanjoner har de också en tendens att prata i munnen på varandra när de båda ska summera sina intryck efter matcherna.

Det brukar dock inte vara alltför ofta som åsikterna om matcherna går isär och efter matchen mot Skärhamns IK var de båda rörande överens.

– Tyvärr är det inte första gången när det blåser motvind som killarna glömmer att fortsätta kriga för klubbmärket. Det som vi presterade den sista timmen, lite knappt var under all kritik, menade Jimmi Olsson och Jonas Danielsson.

Så var det förstås. Men det började bra. Magnus Bönnemark slog in 1-0 för IFK i öppet mål i den 31:e minuten. Blerim Mullici var framme och störde SIK-målvakten Erik Ohlsson, spelade bak till Jörgen Svensson, som förlängde till Magnus Bönnemark.

Fram till målet och i ungefär fyra minuter ytterligare hade "di gule" full kontroll över händelserna. Det var inget skönspel, för det var det alldeles för varmt, men det kändes ändå ganska stabilt.

Dryga minuten före halvtidsvilan började det dock gå riktigt snett. Ett skott utifrån av Skärhamns innermittfältare David Lundström ställde IFK-målvakten Magnus Ringdahl och det var alltså kvitterat.

Den andra halvleken tog Skärhamn tag i direkt. Tre minuter hade inte ens gått då Michal Aksamit missade ute på kanten och ett skott träffade stolpen. Och två minuter senare kom Niklas Löfgren fri och rullade in 2-1-målet.

IFK Malmö uppträdde nonchalant och förlorade de flesta närkamperna. De offensiva attackerna var lätträknade och enda kvitteringschansen hade Zoran Jovanovic när han vände bort en back, för att sedan avsluta med ett skott som passerade längs mållinjen.

3-1 gjorde Tom Ekliden i den 73:e minuten och inte spelade det sedan roll att han blev utvisad fyra minuter senare. Strax före ordinarie matchtids utgång missade Niklas Hansson på egen planhalva, Niklas Löfgren snodde åt sig bollen och satte 4-1.

Och inte var det ens ett resultat i överkant. Under den andra halvleken hade Skärhamn ett antal målchanser ytterligare och hade det inte varit för storspel av IFK-målvakten Magnus Ringdahl så hade det kunnat gå ännu värre.

– Det var faktiskt närmare 8-1 än att vi hade fått in en reduceringsmål. Så utspelade och upprullade blev vi efter pausen. Rulla bollen var det ju faktiskt vi som skulle göra och det är bara första 35 minuterna som vi kan vara nöjda med, suckade Jonas Danielsson.

Två av tre matcher gick annars "gulingarnas" väg på lördagen då såväl Skövde AIK som Carlstad United förlorade. Det var bara Qviding som vann och gick upp på en andraplats, tre poäng före IFK Malmö, som är fortsatt fyra före söndagens matcher.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: SKÄRHAMNS IK
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 4-1
Arena: Röavallen
Crowd: 149
Referee: Martin Olsson, Karlskrona, Niklas Brandin, Kållered, Magnus Seigner, Göteborg
Goal: 0-1 (31) Magnus Bönnemark, 1-1 (44) David Lundström, 2-1 (50) Niklas Löfgren, 3-1 (73) Tom Ekliden, 4-1 (88) Niklas Löfgren
Homewarning: Tom Ekliden 2
Home sent of: Tom Ekliden
Homempv: Niklas Löfgren
Awaympv: Magnus Ringdahl
Hometeam Squad: Erik Ohlsson

Jonas Gunnarsson
Marcus Axelsson
Marcus Claesson
Kourosh Hatami

Tom Ekliden
David Lundström
Tobias Gimpel
Fernando Fuentes

Tobias Löfgren
Niklas Löfgren
Hometeam Sub: Erik Olsson (Tobias Löfgren 60)
Marcus Kristiansson (Niklas Löfgren 88)
Björn Rydberg
Johannes Kristiansson
Peter Fransson
Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Michal Aksamit
Niklas Hansson
Ahmedin Sudic

Magnus Bönnemark
Joakim Persson
Zoran Jovanovic
Daniel Jovanovic

Jörgen Svensson
Blerim Mullici
Awayteam Sub: Srdjan Remetic (Michal Aksamit 50)
Jimmie Hermansen (Blerim Mullici 63)
André Grabowski (Ahmedin Sudic 76)
Azeem Razwan
Niclas Jeppson (målvakt)