U-laget reste sig aldrig

Snacka om mardrömsöppning. 0-3 efter en och en halv minut knäckte IFK Malmös U-lag i söndagens match mot Helsingborgs Södra BIS i reservlagsserien division 1 Elit. Målen fortsatte sedan att ramla in i baken fram till slutresultatet 0-9 (0-4).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det spelar ibland ingen roll hur mycket man än försöker. Ett par dags vila för att spara krafterna trodde vi skulle räcka för att få tillräckligt energi och det kändes mycket bra inför matchen med en bra laganda, men det gick inte alls åt det håll som vi strävar.

När matchen startade så begick vi ett individuellt misstag i backlinjen efter 20 sekunder. Detta skapade en reaktion i form av otrygghet och inte blev det bättre att 0-2 kom efter en minut och 0-3 halvminuten senare.

De är snabba och ännu snabbare blir de om de kan bryta när vi är på väg uppåt. Vi var alldeles för stillastående och de kunde vända snabbt. Spelarna följt inte alls taktiken som vi kommit överens om, utan de tänkte på något annat.

Vi hade alldeles för många tillslag, blev övermodiga, tappade boll och fick hämta bollen i eget mål. Så det får bli en läxa för spelarna som trots förlusten kan haka på igen däruppe om vi får ett positivt resultat mot Högaborg.

IFK Malmö – Helsingborgs Södra BIS 0-9 (0-4)

Arena: Hästhagens IP
Domare: Kujtim Asanovski, Malmö, Naim Bytyqi, Oxie, Vedat Ömer, Malmö
Mål:
Varningar: Cliff Berger 2, Dzevad Nezirevic, Mohammad Ibrahim (IFK)
Utvisningar: Cliff Berger (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mirza Nezirevic

Guner Alievski
Kristoffer Bertolino
Cliff Berger
Mario Djordjevic

Mohammad Ibrahim
George Safi
Alaa Baker

Dzevad Nezirevic
Ahmed Tamim
Walid Shams

Avbytare

Walid Faour (Mario Djordjevic 25)
Kusha Modyr (Walid Shams 75)