0-14 på två matcher för U-laget

IFK Malmös U-lag är uppenbarligen inne i en formsvacka i reservlagsserien division 1 Elit. Förra helgen blev det 0-9 mot Helsingborgs Södra BIS och på fredagen slutade matchen mot Högaborgs BK 0-5.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Så länge det var elva mot elva så var det helt klart vi som hade övertaget i matchen. Sedan så begick vi tre grova misstag inom loppet av en kvart, vilket resulterade i 0-2, samt att vi bara hade tio man kvar på planen.

Utvisningen var klart godkänd, även om domaren i övrigt knappt fick godkänt för sin insats. Det var en rättvis utvisning efter att vi hamnat fel i positionerna, fick jaga Högaborg och betedde oss omoget i försvaret.

Under den första halvtimmen i andra halvlek så agerade vi lugnt och stabilt. Vi försökte rätta till den skadan som var skedd, ägde matchen fullständigt trots en man kort och skapade många målchanser, men deras målvakt var mycket duktig.

Den sista kvarten i matchen blev vi trötta och föll tillbaka. Detta var egentligen inte så konstigt då vi hade en del som inte spelat ordentligt på ett tag och det resulterade tyvärr i två baklängesmål ytterligare.

Jag kan dock inte klandra vår målvakt som inte har fått den målvaktsträningen som han har rätt att kräva av föreningen. Så länge inte klubben tar ansvar för att målvakterna får ordentlig utbildning så kan vi inte säga någonting om de gör misstag.

Högaborgs BK – IFK Malmö 5-0 (3-0)

Arena: Harlyckans IP
Domare: Ilija Boseovski, Helsingborg, Håkan Nyström, Ramlösa, Björn Johnsson, Helsingborg
Mål:
Varningar: Guner Alievski 2 (IFK)
Utvisningar: Guner Alievski (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mirza Nezirevic

Jimmie Hermansen
Philip Brandgård
Mohammad Ibrahim
Guner Alievski

Tobias Rosenlind
Alaa Baker
George Safi
Dzevad Nezirevic

Edin Cakovic
Jeton Krasniqi

Avbytare

Ahmed Tamim (Alaa Baker 60)
Walid Shams (Jeton Krasniqi 70)
Kusha Modyr
Walid Faour