Avspark: IFK Malmö – Carlstad United BK

På lördag den 16 juni klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Carlstad United BK i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Jimmie Hermansen, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, André Grabowski, Ali Jasim, Azeem Razwan. Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic, Edin Cakovic.

Carlstad United BK: Stefan Remnér, Gustav Johansson – Dan Wingskog, Andreas Sjöstedt, Jacob Feltsten, Lars-Olof Andersson, Erik Rådberg, Patrik Skanfors, Mathias Wahl, Erik Vennberg, David Stefansson, Jonas Ryen, Pär Eriksson, Erik Jernberg, Fredrik Törnqvist, Oscar Johansson.

AKTUELLT

IFK Malmö: Bortsett från långtidsskadade Martin Abrahamsson är samtliga spelare i IFK Malmö nu tillbaka i full träning. Daniel "Bato" Jovanovic är dock avstängd i lördagens match mot Carlstad United BK.

Carlstad United BK: Efter tre gula kort är försvararen Christian Johansson avstängd mot IFK Malmö. Borta är också ljumskskadade Alin Vigariu och målvakten Jani Tuomala, som drabbades av en hjärnskakning i senaste matchen mot Qviding FIF.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Vi har inte förlorat två matcher i rad på hela året. Det tyder trots allt på en viss moral i laget att kunna ta sig samman så snabbt efter en förlust.

Det råder inga tvivel om att vi är starkare hemma och vi har goda förhoppningar att vinna igen. Vi har under en td varit nere i en formsvacka spelmässigt, men vi hoppas att det kan vända i morgondagens match.

Per-Johan Karlsson, tränare i Carlstad United BK: Jag tycker att vår förra vecka var riktigt bra med sex poäng, men tyvärr räckte vi inte riktigt till mot Qviding som var några klasser bättre än vad vi var.

Det ser således hyfsat ut, men vi tvingades ändå kasta om en del i laget inför matchen mot IFK Malmö. Förhoppningsvis ska vi ändå kunna göra en bra prestation och sedan får vi helt enkelt se hur långt det räcker.

Vi har dock största respekt för IFK Malmö som vi tyvärr inte har haft möjlighet att se i år. Vad vi har förstått så är det ett lag som är riktigt bra när det fungerar, alltså ett spelande fotbollslag som det ska bli roligt att möta.