U-laget vaknade i andra

Den första halvleken var inte mycket att hurra för. Sedan fick dock IFK Malmös U-lag bättre fart på spelet och besegrade tabellettan Sjöbo IF med 3-2 (0-0) i juniorserien division 2 Södra.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Jag tycker att vi mötte ett ganska så välorganiserat Sjöbo IF, som faktiskt leder den här juniorserien. Det fanns en tydlig tanke bakom deras spel och det är alltid bra för oss när vi får möta duktiga lag.

Den första halvleken slutade rättvist 0-0 efter 45 minuter som lämnade mycket i övrigt att önska. Spelarna agerade tamt, långsamt och tog alldeles för många omogna beslut för sin ålder, så vi kom inte upp i närheten av vår normala standard.

Ställningen 0-0 i paus var utan att ha lyckats oroa Sjöbo. Därför flyttade vi upp snabbe George Safi som gjorde att vi fick ett mer dynamiskt anfallsspel med crosslöpningar och det dröjde inte länge innan han välförtjänt gav oss ledningen.¨

George Safi sprang mest och tog också det största ansvaret under matchen. Edis Djugumovic som spelade fram måste vara Sveriges bästa offensive mittfältare och han var även inblandad i Walid Shams andra mål.

Walid Shams borde för övrigt också tillhöra landslaget. Jag kan inte se att det finns någon bättre avslutare än Walid och utmana honom på 100 meter så ska ni dessutom se hur snabb han är.

IFK Malmö – Sjöbo IF 3-2 (0-0)

Arena: Hästhagens IP
Domare: Johan Bergqvist, Malmö
Mål: 1-0 (54) George Safi, 2-0 (70) Walid Shams, 3-1 (79) Walid Shams
Varningar: George Safi, Guner Alievski (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mirza Nezirevic

Guner Alievski
Kevin Delgado
Mario Djordjevic
Kusha Modyr

Tobias Rosenlind
Mohammad Ibrahim
George Safi

Edis Djugumovic
Walid Shams
Kenny Probert

Avbytare

Mateo Mandic (Kusha Modyr 46)
Sebastian Cekic (Walid Shams 80)