U-laget föll i slutminuterna

Det täta matchandet sätter sina spår för IFK Malmös U-lag som tvingades ställa upp med flera 15-16-åringar i tisdagens match mot Staffanstorps GIF i juniorserien division 2 Södra. En match där "di gule" till slut föll med 2-4 (2-1).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Under de första 20 minuterna förde vi matchen trots att vi den här gången använde oss av ett mycket ungt lag. Flera av spelarna hade lite eller ingen erfarenhet alls av juniorfotboll, men gjorde det bra även om vi sjönk lite i kvalité i slutet av första halvlek.

Sedan i den andra halvleken så blev vi tyvärr lite passiva och tröttheten gjorde sig också påmind. Närkampsspelet som Staffanstorp bjöd på hade vissa av våra killar svårt att hänga med och till slut så lyckades de också kvittera till 2-2.

För att kunna vinna matchen så valde vi därför att chansa under de fem sista minuterna. Vi gick ner på en trebackslinje för att få mer tryck framåt, men istället åkte vi på två baklängesmål och det får jag ta på mig.

Staffanstorps GIF – IFK Malmö 4-2 (1-2)

Arena: Åttans IP
Domare: Per-Anders Ohlsson, Lund
Mål: 0-1 (16) Dzevad Nezirevic, 0-2 (28) Victor Tegstam
Varningar: Guner Alievski 2, Dzevad Nezirevic, Martin Sosa (IFK)
Utvisningar: Guner Alievski (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nerin Setic

Max Rogersson
Mario Djordjevic
Kevin Delgado
Kusha Modyr

Victor Tegstam
Mateo Mandic
Martin Sosa

George Safi
Kenny Probert
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Guner Alievski (Kusha Modyr 46)
Sebastian Cekic (Dzevad Nezirevic 46)
Mohammad Ibrahim (Victor Tegstam 60)