Avspark: IFK Malmö – Norrby IF

På söndag den 1 juli klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Norrby IF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, Ali Jasim, Dzevad Nezirevic, Azeem Razwan, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic.

Norrby IF: Mersudin Palalija, Niklas Bryngelsson – Fredrik Bryngelsson, Martin Simonsson, Mikael Meomuttel, Carl Svensson, Kristoffer Alfredsson, Jimmy Arnesson, Martin Hansson, Gustav Nordmark, Peter Carlson, Jonathan Fhager Karlsson, Erik Johansson, Nicklas Karlsson, Rares Bota, Yashar Garayeli.

AKTUELLT

IFK Malmö: Det är nu en trio som inte kommer att spela något mer den här säsongen. André Grabowski (fotskadad) och Lirim Sali (timeout) sorteras nu in under samma kategori som korsbandsskadade Martin Abrahamsson.

Mittfältaren Joakim Persson är tillbaka i truppen efter avstängning. Frågetecken är det däremot för Michal Aksamit (ont i knäet) och Srdjan Remetic (förkyld), medan Jimmie Hermansen saknas helt då han har en inflammation i den ena bröstvårtan.

Norrby IF: Efter tre varningar är skyttekungen Björn Lundgren, som har gjort sex av Norrbys mål, avstängd i matchen mot IFK Malmö. Däremot är mittfältaren Rares Bota tillbaka efter avtjänat straff i derbyt mot Qviding FIF.

Mittfältsstrategerna Anders Magnusson (maginflammation) och Jeton Gorqaj (meniskskada), samt högerbacken Albin Ohlin (hälsenan), är inte heller tillgängliga för spel.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Norrby är ett bra lag som efter en tung start har spelat upp sig på sistone. Vi är dock starka på hemmaplan så vi förväntar oss att de har lite respekt när de kommer ner här, men det har vi givetvis för dem också.

Det hade varit perfekt för oss att avsluta vårsäsongen med en trepoängare och därmed få ett bra avstamp inför en höst som kan bli riktigt spännande. Vinner vi imorgon så kan vi nämligen så smått börja titta på nya målsättningar i serien.

Vi ska dock inte glömma att vi har drygt 90 minuters hårt arbete framför oss innan vi kan slappna av. Det går således inte att ta semester redan utan det får vänta till 45 minuter efter matchslut.

Håkan Sandberg, tränare i Norrby IF: Före förlustmatchen mot Qviding, där vi trots allt spelade bra, hade vi fyra raka matcher utan förlust. Resultaten har varit upp och ner för oss, men prestationen har ändå varit ganska jämn, dock inte lika bra som ifjol.

På bortaplan har vi inte rosat marknaden precis. Vi har trots det tagit en del vinster så jag är övertygad om att matchen mot IFK Malmö kan gå hur som helst. Inställningen kan mycket väl bli avgörande då det är sista matchen före uppehållet.