IFK Malmö och den danska Superettanklubben BK Frem har som tradition att mötas på försäsongen. Och på lördagen, med avspark klockan 12:00 på Malmö IP, möts man även i ett genrep inför höststarten.

Truppen: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Jimmie Hermansen, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, Ali Jasim, Azeem Razwan, Ahmedin Sudic, Martin Prahl, Viktor Larsson.

Aktuellt: Under de tre senaste träningspassen har IFK Malmö haft besök av den 21-årige yttermittfältaren Viktor Larsson från Gröndals IK i division 1 Norra. Han får också chansen att visa vad han går för i lördagens träningsmatch mot BK Frem.

Nyförvärvet på topp, Martin Prahl, gör sin IFK-debut på lördagen. Beträffande hans övergång så har han nu fått beskedet att han blir spelklar torsdagen den 26 juli, alltså tre dagar före höstpremiären mot Norrby IF.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Viktor Larsson ringde och frågade om han fick visa upp sig och vi sade ja. Det är svårt att säga så mycket redan eftersom han har pendlat mycket i kvalité, men vi får se vad han presterar imorgon.

För oss är det en riktigt bra värdemätare att åter få möta Frem. De är nämligen oerhört bollskickliga och kommer förmodligen att ha mycket boll, så vi är beredda på att få jaga i 90 minuter. Vi måste alltså ligga tight och vara ganska låga i vårt försvarsspel.

Vår förhoppning är att vi har lyckats konservera den fina formen som vi hade innan uppehållet där vi gjorde tre bra matcher i rad. Skulle vi ha gjort det så ser det mycket trevligt ut inför höstpremiären.