…och Larsson får en vecka till på sig

Yttermittfältaren Viktor Larsson får vänta på det slutgiltiga beskedet. Den provspelande 21-åringen från Gröndals IK gav ett gott intryck i offensiven mot BK Frem, men IFK Malmös ledning behöver en vecka till för att bestämma sig.

Tränaren Jonas Danielsson var försiktig i sina uttalanden efter matchen och ville inte alls ge något besked om åt vart det lutar.

– Visst är han intressant, men därifrån och till att skriva kontrakt är det en ändå en bit. Han ska få träna med oss även under nästa vecka och sedan får vi se vad vi beslutar oss för, sade Jonas Danielsson, till ifkmalmo.com.

Redan på förhand var det bestämt att Viktor Larsson skulle få spela en halvlek i lördagens träningsmatch.

Och då han byttes in i den 46:e minuten så blev det bättre fart på "di gules" offensiv. Larsson, som vid flera tillfällen kom runt bra på vänsterkanten, låg bland annat bakom förspelet till Zoran Jovanovics 1-1-mål i den 64:e minuten.

– Det gick väl helt okej, tyckte Viktor Larsson. Efter två veckors uppehåll är man väl inte i sin bästa form, men det går bättre för varje träning så det är bara att hoppas att IFK Malmö kommer att vilja skriva kontrakt med mig.

Under veckan som gått har han också gjort tre träningspass. Träningarna har dock varit av skiftande kvalité och det är därför som den gula ledningen ännu inte har kunnat ta något beslut om Larssons framtid i klubben.

– Jag vet vad jag kan och vill jättegärna spela i IFK Malmö. Det är fotboll längs marken som passar mig, inte tjongfotboll som vi spelade i Gröndal där jag inte alls kom till min rätt, berättade Viktor Larsson.

Jonas Danielsson var nöjd med vad han offensivt fick se mot Frem, men tyckte att det slarvades för mycket i det defensiva spelet.

– Han gav ett gott intryck framåt, men har mycket mer att bevisa bakåt. Jag tycker inte alls att han kom rätt rent positionsmässigt och det är framförallt där jag vill se bättring under den kommande veckans träningar, avrundade IFK-tränaren.