IFK Malmö hade bättre bredd

Det högre placerade laget brukar ha den bästa bredden. Så lite överraskande var det därför att IFK Malmö tog över efter bytena och besegrade den danska Superettanklubben BK Frem med 2-1 (0-1) i lördagens träningsmatch.

Under de sista fem minuterna i första halvlek så blev "gulingarna" totalt utspelade och med normal skärpa framför mål så hade det stått 0-3 i halvtid. De flesta väntade sig samma matchbild efter vilan, men matchen vände igen.

– Vi tog över alltmer i den andra halvleken och med tjugo minuter kvar var de helt slut. Det var faktiskt också vi som var närmast fler mål i slutet på matchen där vi skapade en del bra målchanser, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Sex positiva byten var det som IFK Malmö gjorde. Magnus Ringdahl, provspelande Viktor Larsson och Zoran Jovanovic kom alla in i halvlek. Och lite senare fick även Jimmie Hermansen, Robin Nilsson Bogdanovic och Azeem Razwan visa upp sig på plan.

Med Zoran Jovanovic på planen så är lillebror Daniel flera klasser bättre. Det var också dessa två, samt Viktor Larsson som låg bakom mycket av det som skapades under de sista 45 minuterna av matchen.

 • 1-1 (64): Viktor Larsson drog upp bollen längs kortlinjen och slog en kort passning till Zoran Jovanovic som satte bollen i mål från nära håll.
 • 2-1 (81): Ali Jasim fick bollen av Daniel "Bato" Jovanovic, dribblade sig fram längs kortlinjen och skruvade in den i det bortre hörnet.

  Det måste förresten ha varit årets miss på Malmö IP då danskarnas skyttekung Tommy Olsen missade öppet mål i den 43:e minuten. Han var inte mer än en dryg meter från mål, men bollen satt ändå klockrent i överliggaren.

  Efter ett stolp- och ribbskott revanscherade sig Frem minuten senare. Nicolaj Mikkelsen såg till att hela hemmaförsvaret blev överspelat och helt ren med IFK-målvakten Niclas Jeppson kunde han enkelt sätta 1-0.

  – Jag vet inte om det var tröttheten eller koncentrationen som brast för under de första 40 minuterna spelade vi hur stabilt som helst. Det var till och med så att vi hade övertaget de första 20 minuterna, förklarade IFK-tränaren Jonas Danielsson.

  Bortsett från dessa olycksaliga sista fem minuter i första halvlek så gjorde det gula försvaret med mittbacken Niklas Hansson i spetsen en bra match. Unge vänsterbacken Ahmedin Sudic ska ha också ha ett extra plus.

  Som helhet så bjöd matchen alltså på en del fina prestationer av "di gule" som verkar ha lyckats bra med att konservera den form som gav två övertygande segrar precis före sommaruppehållet.

  – Det mesta såg positivt ut på planen och eftersom vi vann så måste jag vara rätt så nöjd. Jag tycker att vi definitivt fick oss en bra genomkörare inför allvaret som börjar nästa helg, avrundade Jonas Danielsson.

  Text: Michael Lindholm

  Hometeam: IFK MALMÖ
  Hometeam form: 4-4-2
  Awayteam: BK FREM
  Awayteam form: 4-3-3
  Scorehalf: 0-1
  Scorefull: 2-1
  Arena: Malmö IP
  Crowd: 100
  Referee: Jörgen Berggren, Malmö, Johnny Babic, Malmö, John Gunnarsson, Malmö
  Goal: 0-1 (44) Nicolaj Mikkelsen, 1-1 (64) Zoran Jovanovic, 2-1 (81) Ali Jasim
  Homewarning: –
  Home sent of: –
  Homempv: –
  Awaympv: –
  Hometeam Squad: Niclas Jeppson

  Philip Brandgård
  Michal Aksamit
  Niklas Hansson
  Ahmedin Sudic

  Magnus Bönnemark
  Ali Jasim
  Joakim Persson
  Daniel Jovanovic

  Blerim Mullici
  Martin Prahl
  Hometeam Sub: Magnus Ringdahl (målvakt, Niclas Jeppson 46)
  Viktor Larsson (Magnus Bönnemark 46)
  Zoran Jovanovic (Joakim Persson 46)
  Jimmie Hermansen (Michal Aksamit 57)
  Robin Nilsson Bogdanovic (Martin Prahl 57)
  Azeem Razwan (Blerim Mullici 70)
  Awayteam Squad: Jörgen Nielsen

  Morten Hamm
  Frank Palka Jensen
  Nabil Aslam
  Aske Krohn

  Thomas Krause
  Atli Danielsen
  Martin Jürgensen

  Fuso Boateng
  Tommy Olsen
  Nicolaj Mikkelsen
  Awayteam Sub: Christian Bröndum (Fuso Boateng 46)
  Mikael Simonsen (Nabil Aslam 46)
  Adda Djeziri (Thomas Krause 61)
  Dion Knudsen (Martin Jürgensen 68)
  Jens Lindboe
  Rasmus Pryts