U-laget förlorade i höstpremiären

Regnet tvingade IFK Malmös U-lag att spela hemmamatchen i reservlagsserien division 1 Elit mot Höllvikens GIF nere i Höllviken. Väl där så gjorde man en helt okej match, men föll något snöpligt med 1-2 (1-0) i slutminuterna.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Efter en ganska så intensiv vecka så mötte vi ett mycket bra Höllviken. De kom med ett ungt lag, som också var deras absolut bästa, så det syntes att de var samspelta och förstod varandra till skillnad från vårt lag som var blandat.

Det hindrade dock inte oss från att välförtjänt ta ledningen med 1-0. Vi hade faktiskt bra kontroll under hela den första halvleken, med ett disciplinerat försvarsspelet där vi hela tiden försökte pressa högt upp på planen och ställa om snabbt från försvar till anfall.

Normalt spelar vi med traditionella ytterbackar, men den här gången valde vi att i stort sett köra med fyra centrala. Tanken var att få en stabil fyrbackslinje och jag tycker att vi löste det bra under de första 45 minuterna.

Efterhand blev dock givetvis spelarna mer och mer trötta. Det ledde till att vi enklare gjorde misstag och det var också några felaktiga beslut under den andra halvleken som fick till följd att vi till slut förlorade den här matchen.

1-1-målet kom fem minuter efter pausen och det trots att de inte skapade särskilt mycket framåt. Vi hade som sagt svårt att förstå varandra, men vi hade ändå greppet och deras segermål som föll på ett individuellt misstag med fyra minuter kvar, var inte rättvist.

IFK Malmö – Höllvikens GIF 1 1-2 (1-0)

Arena: Höllvikens IP
Domare: Tony Strandberg, Höllviken, Tommy Thell, Malmö, Ion Ivan, Malmö
Mål: 1-0 (22) Robin Nilsson Bogdanovic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-5-1)

Niclas Jeppson

Daniel Weclewicz
Cliff Berger
Srdjan Remetic
Abdallah Abdul Razeq

Tobias Rosenlind
Mohammad Ibrahim
Walid Shams
Azeem Razwan
Dzevad Nezirevic

Robin Nilsson Bogdanovic

Avbytare

George Safi (Daniel Weclewicz 65)
Walid Faour (Walid Shams 75)
Martin Sosa