Avspark: Norrby IF – IFK Malmö

På söndag den 29 juli klockan 16:00 är det avspark mellan Norrby IF och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Norrby IF: Mersudin Palalija, Niklas Bryngelsson – Fredrik Bryngelsson, Martin Simonsson, Tobias Edenvik, Carl Svensson, Jimmy Arnesson, Martin Hansson, Gustav Nordmark, Peter Carlson, Jonathan Fhager Karlsson, Erik Johansson, Nicklas Karlsson, Rares Bota, Björn Lundgren, Anders Magnusson, Jens Ljungcrantz.

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Jimmie Hermansen, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Azeem Razwan, Ahmedin Sudic.

AKTUELLT

Norrby IF: Det såg tunt ut framåt för Norrby i bortamatchen mot IFK Malmö. Men till söndagens retur är såväl skyttekungen Björn Lundgren (avstängd senast) som offensive mittfältaren Anders Magnusson (magproblem) tillbaka.

Högerbacken Albin Ohlin har fortsatta problem med hälsenan. Och på lördagen skadade sig ersättaren nere i Malmö, Kristoffer Alfredsson, oturligt i knäet (misstänkt meniskskada), så det lär bli årsdebut för Jens Ljungcrantz som har varit fotskadad.

Sedan tidigare är också mittfältsstrategen Jeton Gorqaj skadad i menisken.

IFK Malmö: Så värst mycket har inte hänt i den gula truppen sedan matchen i Malmö. Mittfältaren Zoran Jovanovic är dock avstängd och ersätts av Jimmie Hermansen som nu ska vara helt kurant efter att haft en inflammation i den ena bröstvårtan.

Nyförvärvet Martin Prahl är också ny i truppen där han går in istället för U-lagsspelaren Dzevad Nezirevic.

TRÄNARNA TYCKER

Håkan Sandberg, tränare i Norrby IF: Jag måste försöka vara optimist och tro på ett bättre resultat än senast. Det kan mycket väl bli så att vi vänder på steken, men det blir samtidigt tufft då IFK Malmö var effektiva och duktiga därnere.

Trots allt har det gått nästan en månad sedan sist och det är helt nya förutsättningar. Vi har fått några spelare åter, Anders Magnusson brukar betyda en del för vårt offensiva spel och sedan är ju vår skyttekung Björn Lundgren tillbaka, så vi bör vara lite bredare.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det blev en komfortabel seger på Malmö IP, men det är en helt ny match med nya förutsättningar där de har sin målkung tillbaka och vi saknar Zoran Jovanovic.

Tyvärr går det alltså inte bara att åka upp och hämta tre poäng. De kommer att vara rejält revanschsugna efter förnedringen senast så vi får räkna med en tuff fight. Men vår form är som sagt bra och vi har goda förhoppningar om att kunna ta tre nya poäng.