Ungt IFK Malmö blev utklassat i DM

IFK Malmö hade ingen chans med sitt unga lag mot Ängelholms FF betydligt mer rutinerade gäng. Under framförallt andra halvlek var det spel mot ett mål och "di gule" åkte till slut på hela 0-9 (0-3) i onsdagens DM-kvartsfinal

Eftersom lagen redan hade kvalificerat sig för spel i nästa års Svenska Cupen så hade ingen förväntat sig några ordinarie lag. Men Ängelholms FF kom ändå med sex startspelare i division 1, medan IFK Malmö endast hade fyra spelare med från A-lagstruppen.

– Vad hade hänt om de kommit med sitt U-lag som vi slog med 2-0 i våras? Det var de som vi hade räknat med att få möta, men så ändrade de sig mindre än 24 timmar före match, sade en besviken Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag, till ifkmalmo.com.

Den stora anledningen till att "gulingarna" bara kom med fyra A-lagsspelare, Jimmie Hermansen, Srdjan Remetic, Azeem Razwan och Robin Nilsson Bogdanovic, var att man inte ville åka på några nya skador i sin redan tunna trupp.

Och det visade sig ganska tidigt är det här inte skulle gå vägen. Matchen var inte mer än tio minuter gammal då Mario Gadza nickade in 1-0 för Ängelholm och då man strax före halvtidsvilan ökade på med två mål så var matchen avgjord.

Den andra halvleken bjöd på ett ännu större övertag för Ängelholm som kunde ha vunnit med betydligt större siffror. Bland annat så hade Calle Genberg en läcker bicykleta som hade gått in om inte IFK-målvakten Mirza Nezirevic svarat för en strålade räddning.

Framåt hände det inte mycket i IFK Malmö. Ängelholms stabila backlinje missade egentligen bara vid ett tillfälle då Dzevad Nezirevic ryckte loss på en kontring och träffade stolpens insida.

– Det finns ingenting att säga om resultatet. Vi var chanslösa och det skulle vi vara mot ett division 1-lag, menade Alvaro Ripoll.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: ÄNGELHOLMS FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 3-0
Scorefull: 9-0
Arena: Ängelholms IP
Crowd: 60
Referee: Jonas Ljungberg, Landskrona, Jakob Magnetorp, Lund, André Ovenberger, Södra Sandby
Goal: 1-0 (10) Mario Gardza, 2-0 (42) Mario Gadza, 3-0 (45) Sebastian Hansson, 4-0 (46) Emil Salomonsson, 5-0 (61) Självmål (Srdjan Remetic), 6-0 (71) Mattias Adelstam, 7-0 (79) Marcus Karlsson, 8-0 (86) Calle Genberg, 9-0 (88) Calle Genberg
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Pär Hansson

Max Mölder
Sebastian Hansson
Jonas Nilsson
Dario Gadza

Christian Augustsson
Antonio Rojas
Mattias Lagerstedt
Emil Salomonsson

Mario Gadza
Dino Avdic
Hometeam Sub: Marcus Nilsson (målvakt, Pär Hansson 46)
Mattias Adelstam (Antonio Rojas 58)
Markus Karlsson (Christian Augustsson 64)
Christoffer Gustavsson (Max Mölder 68)
Calle Genberg (Emil Salomonsson 70)
Awayteam Squad: Mirza Nezirevic

Guner Alievski
Daniel Weclewicz
Cliff Berger
Jimmie Hermansen

Mohammad Ibrahim
Srdjan Remetic
George Safi
Azeem Razwan

Robin Nilsson Bogdanovic
Dzevad Nezirevic
Awayteam Sub: Alaa Baker (Robin Nilsson Bogdanovic 46)
Toni Parlov (Mohammad Ibrahim 46)
Tobias Rosenlind (Daniel Weclewicz 56)
Aljosa Remetic (George Safi 63)
Walid Shams (Guner Alievski 80)