Avspark: IFK Malmö – Västra Frölunda IF

På söndag den 5 augusti klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Västra Frölunda IF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Azeem Razwan, Ahmedin Sudic.

Västra Frölunda IF: Offentliggör den här gången inte vilka spelare som är med förrän laguppställningen skrivs in på matchrapporten.

AKTUELLT

IFK Malmö: Zoran Jovanovic är tillbaka efter avstängning och ersätter Jimmie Hermansen i 16-mannatruppen. Frågan är dock hur mycket Jovanovic påverkas av förkylningen som har besvärat honom tidigare i veckan.

Västra Frölunda IF: Tränaren Reine Almqvist vill som sagt inte alls uttala sig om vilka spelare som ingår i truppen. Men ingen spelare är i varje fall avstängd eller kommer tillbaka från avstängning.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Västra Frölunda har ett bra lag och blir definitivt ingen lätt nöt att knäcka. Men vi är oerhört starka på hemmaplan och det är bara att hoppas på att den trenden fortsätter.

De två närmaste matcherna avgör nämligen om det ska bli toppstrid eller om vi ska hamna mitt i ingenmansland. Det känns som att det översta skiktet nu kommer att delas upp i två läger och vi vill givetvis vara med när tåget går.

Reine Almqvist, tränare i Västra Frölunda IF: Det blir en jättesvår uppgift. Vi är rejält skadedrabbade och en del har slutat hos oss sedan matchen häruppe så vi är förberedda på en ännu tuffare match.

Så jämfört med senast så blir det ett i princip nytt lag som vi kommer med. Men trots att uppställningen är lite annorlunda så tycker jag att vi håller samma klass som i våras då vi spelade bra utan att få ihop så många poäng som vi borde.