U-laget besegrade Lunds FF

Det bjöds på riktigt fint spel av IFK Malmös U-lag under den första halvtimmen av fredagens träningsmatch mot division 5-klubben Lunds FF. Och det blev till slut också seger för "di gule" med 2-1 (1-0).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi har en pratat en del under veckan om att vi måste bli mer intensiva i vårt anfalls- och försvarsspel i den bemärkelsen att precis som man har tempoväxlingar framåt så måste man växla i intensitet bakåt.

Under de första tjugo minuterna så försvarade vi oss högt och det gjorde vi väldigt bra. Vi var aggressiva, vann boll och fick en övergång till ett intensivt och rakt passningsspel. Sedan så kräver detta oerhört mycket fysiskt, men jag tycker att hela laget klarade av det.

Givetvis så kan man inte spela så i 90 minuter så efter en halvtimme avtog det. Sakta, men säkert, så ska vi dock förbättra vår fysik så vi kan hålla upp detta i längre perioder av matcherna, eller sätta in i slutskedet.

Vårt första mål var väldigt taktiskt och svårt för motståndarna att försvara sig emot. Det var ett uppspel som skarvades vidare till en crosslöpande ytterforward i form av Walid Shams som avslutade säkert.

Hela laget förtjänar beröm för den första halvtimmen, sedan så tycker jag att vi var lite för naiva på en del positioner, dock utan att nämna lagdel eller spelare. Omogenhet syntes i vissa situationer, men vi klarade oss ändå bra mot ett fysiskt starkt motstånd.

IFK Malmö – Lunds FF A 2-1 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Mål: 0-1 (1) Walid Shams, 1-2 (85) Aljosa Remetic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mohammed Kahidani

Guner Alievski
Daniel Weclewicz
Cliff Berger
Kusha Modyr

Toni Parlov
Alaa Baker
Marcus Strand

Walid Shams
Dzevad Nezirevic
George Safi

Avbytare

Aljosa Remetic (Dzevad Nezirevic 46)
Mirza Nezirevic (målvakt, Mohammed Kahidani 46)
Walid Faour (Walid Shams 60)
Tobias Rosenlind