P91 tog revansch på TFF

Det är ibland värst vad några spelare kan göra för skillnad. Så sent som i våras var IFK Malmös P91 chanslöst mot Trelleborgs FF i P16 Skåne grupp A, men på onsdagen så lyckades man vinna med 2-1 (1-1).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös P91:

Vi har fått ihop en mycket stark grupp inför hösten där vi har pratat målsättningar och vet att varje match är en sorts final. Sammanlagt har vi råd att tappa två-fyra poäng så med tanke på var de låg så hade ett oavgjort resultat varit okej för vår del.

Därför gick vi ut med ett lågt försvarsspel där vi prioriterade snabba övergångar till anfall bakom deras backlinje efter brytning istället för ägande av boll, vilket de inte hade väntat och vi fick också mål efter bara någon minuts spel.

Visst de kanske hade 60 procent av bollinnehavet, men i det stora hela hade vi kontroll på den första halvleken. Backlinjen höll motståndarna på avstånd och vår målvakt hade bara två avslut som gick vid sidan om målet.

Vi gjorde ett taktiskt byte i paus. Sebastian Cekic, som är mer av en target player gick ut och in kom Kenny Probert, som är en crosslöpande djupledsspelare och därmed ökade trycket mot TFF-målet. Samtidigt hade de oerhört svårt att såra oss.

När bara en minut återstod så gav det utdelning. Kenny Probert sprang ifrån försvararna och var sedan kall framför målet.

Eftersom vi vann så kan vi inte vara annat än nöjda. Efter de tre poängen så ligger vi nu tvåa i serien efter Vintrie IK och möter dem i nästa match, som vi inte alls känner någon press inför eftersom det är de som har trycket på sig för att kunna säkra seriesegern.

IFK Malmö – Trelleborgs FF 1 2-1 (1-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Sven-Erik Forsberg, Oxie
Mål: 1-0 (2) Walid Shams, 2-1 (80) Kenny Probert
Varningar: Sebastian Cekic (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Ahmed Zaghmouth

Michael Lindén
Max Rogersson
Martin Sosa
Mateo Mandic

Michel Adzic
Tobias Rosenlind
Victor Tegstam
Milos Nikolic
Walid Shams

Sebastian Cekic

Avbytare

Kenny Probert (Sebastian Cekic 41)
Aleksandar Milutinovic