På lördag den 11 augusti klockan 16:00 är det avspark mellan Carlstad United BK och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Carlstad United BK: Jani Toumala, Gustav Johansson – Dan Wingskog, Andreas Sjöstedt, Simon Ericsson, Jacob Feltsten, Mathias Wahl, Erik Vennberg, Patrik Werner, Pär Eriksson, Erik Jernberg, Christian Johansson, Alin Vigariu, Fredrik Törnqvist, Igor Utkovic, samt junior.

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Azeem Razwan, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic.

AKTUELLT

Carlstad United BK: Lars-Olof Andersson är på bättringsvägen efter att ha stukat foten. Desto värre är det med Patrik Skanfors som i värsta fall kan missa resten efter av säsongen efter att ha skadad knäet mot Husqvarna.

Under veckan har dessutom två spelare lämnat Carlstad United. Först blev försvararen Erik Rådberg klar för Karlstad BK och igår (läs fredag) lånade man ut mittfältaren David Stefansson till norska Nybergssund.

IFK Malmö: Den polske mittbacken, Michal Aksamit, som av arrangören fick pris som matchens lirare senast, saknas. Han var i början av veckan tvungen att åka hem till Polen av familjeskäl och har ännu inte kommit tillbaka.

Srdjan Remetic går därmed in i truppen.

TRÄNARNA TYCKER

Per-Johan Karlsson, tränare i Carlstad United BK: Vi slår i underläge igen och det känns bra. Jag tycker alltså att vi har alla förutsättningar för att göra en bra prestation på lördag fast sedan får vi se hur långt det räcker.

IFK Malmö är ett oerhört skickligt fotbollslag och jag är den förste att erkänna att vi hade en del flax därnere. De flesta lagen tänker kortsiktigt, men både vi och IFK Malmö försöker verkligen spela fotboll.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är inte så himla lätt att bara gå ut och vinna. Vi har heller inte så bra koll på Carlstad med tanke på matchen senast, men vi hoppas i varje fall att vi slipper spela vattenpolo igen.

Få saker vet vi om dem, fast det räcker med att titta på tabellen för att förstå att de har ett bra lag. Vi är dock inne i en bra trend och går alltid ut för att vinna, sedan får vi se om vi blir tvingade att ändra den målsättningen under matchens gång.