Enkel seger för IFK Malmö

Håkanstorp/IFK Malmö hade inga problem med att besegra IFK Trelleborg med 7-2 (5-0) i söndagens match och därmed slå vakt om sin tredjeplats i division 3 Södra. Mest glädjande förutom segern var att målskyttet blev utspritt på sex spelare.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Det är svårt att utvärdera söndagens match mot IFK Trelleborg. Det blev en storseger mot ett ungt och orutinerat lag.

Hanna Nilsson och Lina Ericsson fick utgå redan efter uppvärmningen, vilket gjorde att vi fick ändra på vår tänkta startelva. Men eftersom vi ar varit många på träningarna har kvalitén höjts och de spelare som fick ersätta visade bra klass.

Mest glädjande var att målskyttet blev fördelat över många spelare och det känns skönt att flera kan träda fram och göra mål.

Det är lätt att vara negativ och klaga på den andra halvleken som slutade oavgjord, 2-2, men det är alltid svårt att ligga kvar på samma höga nivå när matchen känns mer eller mindre avgjord.

Jag väljer som vanligt att se det positiva och tycker att alla spelare i truppen visat en fantastisk inställning efter sommaren och tränat hårt och detta gör också att vi kan se positivt på kommande matcher som säkert blir tuffare.

Det är bara att vara ödmjuk och fortsätta jobba hårt på träningarna så kan hösten blir rolig.

Håkanstorp/IFK Malmö – IFK Trelleborg 1 7-2 (5-0)

Arena: Rosengårds Norra IP
Domare: Bertil Katona, Trelleborg
Mål: 1-0 (23) Anette Palm, 2-0 (25) Linn Olsson, 3-0 (31) Emma Dahlstrand, 4-0 (33) Ida Rahn Johansen, 5-0 (36) Linda Green, 5-1 (53) Talla Sesay, 6-1 (60) Linn Olsson, 7-1 (78) Nina Ericsson, 7-2 (85) Talla Sesay
Varningar: Hanna Svendsen (HIFK), Susanne Örlegård (IFKT)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Linda Carlsson

Hanna Svendsen
Linda Sköldeborn
Nina Ericsson
Emma Dahlstrand

Ida Rahn Johansen
Jenny Simonsson
Anette Palm
Nathali Persson

Linda Green
Linn Olsson

Avbytare

Camilla Bergström (Nathali Persson 46)
Jenny Bohlin (Jenny Simonsson 60)
Jenny Malmström (Ida Rahn Johansen 67)
Isabell Bohlin (Hanna Svendsen 72)