Inför Håkanstorp/IFK Malmö – DFK Sjöbotjejerna 1

Två raka segrar har det blivit i höstupptakten för toppsatsande division 3-klubben Håkanstorp/IFK Malmö. På söndagen är det dags för nästa match då "di gule" möter nästjumbon DFK Sjöbotjejerna på hemmaplan.

Matchen, som spelas på Rosengårds Norra IP, har avspark klockan 13:00.

Truppen: Linda Carlsson – Emma Dahlstrand, Linda Sköldeborn, Nina Ericsson, Carina Björkqvist, Veronica Hansson, Linda Green, Anette Palm, Nathali Persson, Linn Olsson, Ida Rahn Johansen, Hanna Svendsen, Jenny Simonsson, Jenny Bohlin, Isabell Bohlin, Hanna Nilsson, Ann-Sofie Sjöndin.

Aktuellt: En hel del frågetecken finns inför söndagens match och därför har tränaren Erling Nilsson valt att endast ta ut en 17-mannatrupp ur vilken man hoppas att 16 spelare ska kunna vara med på söndag.

På skadelistan står fortfarande Lina Ericsson och Hanna Nilsson (sträckning i baksidan av låret). Lina kan definitivt inte vara med mot Sjöbotjejerna, medan det finns en viss öppning för Hanna. Om inte hon spelar så debuterar nyförvärvet Ann-Sofie Sjöndin.

Skyttedrottningen Linda Green är även hon ett osäkert kort. Under torsdagsträningen drabbades hon av en bristning i baksidan av låret och först på uppvärmningen så avgörs det om hon kan spela. Dessutom missar Camilla Bergström matchen på grund av jobb.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Vi är alla medvetna om att vi måste vinna för att fortsätta kriga om kvalplatsen. Vet inte så mycket om våra motståndare och svårigheten mot ett farmarlag är att man aldrig vet vilka spelare som de kommer med.

Men det viktigaste är att vi går ut till söndagens match med ett stort självförtroende och vågar spela vårt spel. Jag tycker nämligen att vi under de här två första höstmatcherna mot Bunkeflo och IFK Trelleborg har visat att vi har ett bra lag.

Den stora träningsnärvaron har gjort att det har blivit konkurrens om platserna i startelvan och jag anser också att samtliga spelare har lyft sig ett snäpp efter sommaren. Det enda tråkiga är skadorna som gör att det ser lite osäkert ut i skrivande stund.