Avspark: IFK Malmö – Skärhamns IK

På söndag den 19 augusti klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Skärhamns IK i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Jimmie Hermansen, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Azeem Razwan, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic.

Skärhamns IK: Rickard Alsterberg, David Thylén – Björn Rydberg, David Lundström, Marcus Axelsson, Marcus Claesson, Tobias Gimpel, Jonas Gunnarsson, Kuorosh Hatami, Niklas Löfgren, Samet Vatansever, Tom Ekliden, Johannes Kristiansson, Erik Olsson, Peter Fransson, Andreas Ivarsson.

AKTUELLT

IFK Malmö: För första gången den här säsongen får IFK Malmö klara sig utan mittbacken Niklas Hansson som är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort i bortamatchen mot Carlstad United BK.

En annan mittback, polacken Michal Aksamit, är tillbaka efter att ha saknats av familjeskäl senast.

Det är däremot frågetecken för såväl anfallaren Jörgen Svensson (ont i halsen) som Zoran Jovanovic (familjeskäl), så den gula tränarduon har valt att plocka ut en 17-mannatrupp där även Jimmie Hermansen ingår.

Skärhamns IK: Yttermittfältaren Fernando Fuentes drog på sig två gula kort i senaste matchen mot Husqvarna FF. Därmed fick han lämna planen och är avstängd i söndagens bortamatch mot IFK Malmö. Tillbaka efter avtjänat straff är David Lundström.

Dessutom är Kuorosh Hatami, som stukade foten för några veckor sedan, tillbaka. Peter Karnel, som skadade knäet i matchen innan mötet med ”di gule” i våras, kommer att kunna börja träna igen på måndag.

Betydligt värre är det med anfallaren Tobias Löfgren som fick sin menisk opererad tidigare i veckan. Då även korsbandet visade sig vara skadat så blir det inte något mer spel den här säsongen.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Jag tror på en oerhört tuff match. Vi möter ett lag som ligger en bra bit längre ned i tabellen och då räknar folk med att vi ska visa klass, men så enkelt är det förstås inte.

Det är ju så att möter man ett annat topplag så kan man gå ut och spela på ren inspiration, vilket man definitivt inte kan göra i en match där alla bara förväntar sig att man ska vinna klart.

Ett tydligt exempel på detta fick vi se uppe i Skärhamn. Vi hade då vunnit utan att göra någon bra match mot IFK Värnamo och räknade med att det skulle ordna sig mot Skärhamn. Istället så blev vi utspelade och 1-4 kunde lika gärna ha varit 1-8.

Lars Hansson, tränare i Skärhamns IK: Det är ungefär samma läge som förra gången. Då hade IFK Malmö vunnit en del matcher och vi lyckades vinna, så vi hoppas såklart på ett liknande resultat i den här matchen.

Jag vet att Malmö är bra för tillfället, men vi har verkligen fått ordning på vårt spel under sommaren och har spelat bra i de senaste matcherna. Så av den anledningen tror jag på att det blir en jämn match.