P96-2 vann premiären

Tidigt på söndagsförmiddagen så spelade IFK Malmös P96-2 sin första match i P11 Malmö grupp C mot Heleneholms SK 1. En match som blev svängig, men där "di gule" till slut stod som segrare med uddamålet, 4-3 (2-1).

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Det var skönt att få inleda den nya serien med en vinst även om matchen pendlade ganska mycket i kvalité från båda lagens sida, men man får väl trots att vara nöjd eftersom det blev en trepoängare.

Vi började matchen på bästa sätt då Bassam Ahmad snurrade upp motståndarna och gjorde två snabba mål. Sedan var vi dock inte riktigt vakna och lät Heleneholm reducera en gång strax före pausvilan.

Under pausen snackade vi om att inte släppa in Heleneholm mer i matchen, men det blev precis tvärtom och fem minuter in på den andra halvleken så hade de kvitterat och ställningen var därmed 2-2.

Heleneholm hade därefter flera lägen att ta ledningen och hade det inte varit för flera fina räddningar av Jones El Jabali så hade de kunnat gå upp till 4-2. Nu gjorde de ändå 3-2 innan Bassam Ahmad åter steg in i handlingen och vände matchen i slutminuterna.

IFK Malmö 2 – Heleneholms SK 1 4-3 (2-1)

Arena: Malmö IP, grus
Domare: Martin Omar Hidel, Malmö
Mål: Bassam Ahmad 4 (IFK)
Varningar:

IFK MALMÖ (3-3)

Jones El Jabali

Khaled Abdul Rahim
Zakaria Myzar
Saber Azizi

Abdul Fathi
Mustafa Omar
Bassam Ahmad

Avbytare

Benhur Menghis
Edmond Hani
Jeton Krasniqi
Valon Krasniqi