U-laget upp i serietopp

IFK Malmös U-lag gick på söndagen upp i serieledning i juniorserien division 2 Södra. Efter klara 4-1 (1-1) borta mot Dalby GIF så har man dessutom en bra chans att rycka vid seger i hängmatchen hemma mot Dalby.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Under den här matchen så hade vi ett väldigt stort bollinnehav, omräknat i procent så var det säkert 80-20. Vi hade också ett stort tålamod i vårt passningsspel, där jag inför fortsättningen bara efterlyser ett bättre tempo.

Backlinjen var okej framåt, men som sagt måste vi bli snabbare för att kunna utnyttja sidledsspelet bättre. Försvarsmässigt kom de dock ingen som helst vart mot vår oerhört stabila fyrbackslinje.

Baklängesmålet som vi släppte in i början av matchen var lite olyckligt för vår målvakt Mirza Nezirevic. Han revanscherade sig dock då han i slutskedet av matchen assisterade Walid Shams till slutresultatet 4-1.

De försvarade sig med tio man utanför 16-meterslinjen och det gjorde det svårt för oss. Men under den andra halvleken så kunde vi komma runt mer på kanterna, slå inlägg och därefter gå på avslut.

Detta lyckades vi med trots att vi är betydligt bättre på att spela i djupled än att använda huvudet. Med nyförvärvet Ismail Güven, som är spelklar imorgon och som sägs vara stark i luftrummet, så hoppas vi att det ska bli ändring på det.

Dalby GIF – IFK Malmö 1-4 (1-1)

Arena: Dalby IP
Domare: Jens Ölmedal, Lund
Mål: 1-1 (20) George Safi, 1-2 (60) Dzevad Nezirevic (straff), 1-3 (70) Mario Djordjevic, 1-4 (85) Walid Shams
Varningar: Alaa Baker (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Mirza Nezirevic

Guner Alievski
Toni Parlov
Kristoffer Bertolino
Mario Djordjevic

Aljosa Remetic
Alaa Baker
Mohammad Ibrahim
George Safi
Dzevad Nezirevic

Walid Shams

Avbytare

Tobias Rosenlind (Dzevad Nezirevic 70)