Avspark: IFK Malmö – Skövde AIK

På söndag den 2 september klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Skövde AIK i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Patrick Nilsson, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic.

Skövde AIK: Daniel Jönsson, Christopher Lundh – Claes Espefält, Gustav Karlsson, Robert Eckerman, Filip Siewertz, Jesper Holmqvist, Anders Danielsson, Mårten Gustafsson, Johan Persson, Joseph Muweke, Charbel Abraham, Johan Johansson, Oskar Nielsen, Jonas Lindberg, Alexander Weckström.

AKTUELLT

IFK Malmö: Det är inga nya avstängningar i IFK Malmö där vänsterbacken Ahmedin Sudic är tillbaka efter avtjänat straff. Han ersätter därmed Azeem Razwan som utgår ur 16-mannatruppen.

Den polske mittbacken/innermittfältaren Michal Aksamit saknades mot Husqvarna och är heller inte med i matchen mot Skövde. Hans knä fortsätter att krångla och det är osäkert när han kan gå för fullt igen.

Skövde AIK: Jakob Orlov hade precis kommit tillbaka från en nära två månader lång lårskada när olyckan var framme igen mot Ängelholms FF. Efter en rejäl stämpling så blev ett ledband i foten uttänjt och om allt vill sig illa är han borta i en månad.

Den 20-årige junior- och pojklandslagsspelaren Alexander Weckström från åländska IFK Mariehamn blev på fredagen spelklar för Skövde. Han är också uttagen i den preliminära 16-mannatruppen till matchen mot IFK Malmö.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är revansch som återigen är slagordet eftersom vi förlorade matchen uppe i Skövde. En förlust som definitivt inte var orättvis, men den här gången hoppas vi kunna vinna.

Bortsett från den tråkiga matchen uppe i Värnamo så har formen varit god den senaste tiden. Det var oerhört starkt att kunna resa oss direkt efter den storförlusten och vinna mot Husqvarna så vår förhoppning är att trenden ska hålla i sig.

Vi tror i varje fall att det blir en välspelad match mot ett Skövde, som liksom vi, är ett rätt så bollskickligt lag. De besegrade Ängelholm senast och det är ju stark prestation så vi kommer definitivt inte att få någon lätt match.

Gudmundur Magnusson, tränare i Skövde AIK: För oss är målsättningen att klara ett nytt kontrakt så fort som möjligt, så därför var förstås segern mot ettan Ängelholms FF, som faktiskt kunde ha blivit ännu större än 2-0, oerhört välkommen.

Det är klart att det kommer att bli tufft att möta IFK Malmö på Malmö IP. De har vunnit åtta av sina nio hemmamatcher, men jag tror ändå att vi har goda möjligheter att få ett bra resultat med oss.

Efter matchen i våras så kändes det som om lagen var rätt så jämbördiga. Vi har dock tappat en del därefter, medan Malmö har fortsatt att gå bra. Jag trodde inte att de skulle ha den karaktären att ligga så högt upp i tabellen.