IFK Malmö vände och vann

Det är aldrig lätt att få ett mål i baken redan i den andra minuten. Den här gången visade sig dock Håkanstorp/IFK Malmö från sin bästa sida och vände till seger med 3-1 (1-1) i söndagens division 3-match mot Hallands Nations FF.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Efter dagens omgång då Skurup förlorade sin bortamatch har vi fått en liten gratischans att ta den eftertraktade kvalplatsen.

Vår hemmamatch började som senast med ett mål i baken redan efter två minuter. Och vi fick verkligen ta fram all vår kämparanda för att till slut kunna vända matchen och vinna med siffrorna 3-1.

Men ännu gång visade vi att träningen efter sommaruppehållet ger resultat och segern kunde lätt ha blivit något mål större.

Som vanligt var det en lagseger, men jag vill ändå berömma spelare som Linda Sköldeborn och Carina Björkqvist som på varje träning och i varje match ger järnet för laget. Det är lätt att glömma bort hur viktiga denna typ av spelare är för att ett lag ska lyckas.

Vi har i nuläget en bra balans i laget och en härlig stämning på träningarna och detta är en av orsakerna till höstens positiva vändning. Nu gäller det att jobba hårt så att vi kan göra en bra bortamatch på söndag mot Team Sandby.

Håkanstorp/IFK Malmö – Hallands Nations FF 3-1 (1-1)

Arena: Rosengårds Norra IP
Domare: Radojko Alilovic, Malmö
Mål: 0-1 (2) Johanna Björnfot, 1-1 (16) Linda Green, 2-1 (57) Nina Ericsson, 3-1 (65) Hanna Nilsson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Linda Carlsson

Hanna Svendsen
Linda Sköldeborn
Emma Dahlstrand
Nathali Persson

Veronica Hansson
Anette Palm
Nina Ericsson
Carina Björkqvist

Hanna Nilsson
Linda Green

Avbytare

Ida Rahn Johansen (Carina Björkqvist 70)
Maria Johansson (målvakt, Linda Carlsson 70)
Lina Ericsson