P96-1 kämpade ner Malmö FF

IFK Malmös P96-1 hade bara tagit en enda poäng på de två första matcherna i P11 Malmö grupp B. Så därför var det en riktig skräll då man på söndagen besegrade tabellettan Malmö FF 2 med 1-0 (1-0).

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Matchen fick i princip den inledningen som vi ville ha. Vi pressade dem högt upp på planen, dock skapade vi bara några halvchanser, medan Malmö FF var farliga under i stort sett hela matchen.

Deras omställningsspel var mycket snabbt och jag är ganska säker på att de träffade ribban fyra-fem gånger. Det hade aldrig gått om vi inte hade haft en storspelande målvakt i form av Jones El Jabali som stod för ett flertal kvalificerade räddningar.

Målet då? Det började med att vår löpvillige vänsterback, Ahmed Fakhro, pressade MFF:s högerback. MFF:aren valde då att spela hem, men Ahmed Fakhro hann emellan med en tåfjutt och 1-0 var ett faktum.

De går inte att komma ifrån att Malmö FF var det bästa laget rent spelmässigt och jag var egentligen övertygad om att de skulle vinna. Det var vår fantastiska lagmoral som gjorde att vi lyckades hålla tätt bakåt.

Dagens insats var den bästa på länge och vi var verkligen värda den här segern. Det som gjorde mig riktigt glad var att vi spelade med ett oerhört stort hjärta och verkligen krigade för varandra.

Förutom vår målvakt, Jones El Jabali, så ska Mustafa Omar ha ett extra beröm. Han var mycket bra där bak, gjorde många brytningar och såg till att MFF:arna inte kom förbi honom särskilt många gånger under matchen.

Malmö FF 2 – IFK Malmö 1 0-1 (0-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 9
Domare: André Hammar, Malmö
Mål: 0-1 Ahmed Fakhro
Varningar:

IFK MALMÖ (3-3)

Jones El Jabali

Valon Krasniqi
Mustafa Omar
Ahmed Fakhro

Abdul Fathi
Yousef El Beyrouti
Bassam Ahmad

Avbytare

Emir Rahman
Saber Azizi
Thomas Kalam