Många mål i baken för IFK Malmö

Håkanstorp/IFK Malmö gjorde höstens bästa halvlek, men låg ändå under med 0-2 i paus i division 3-matchen borta mot Team Sandby IF. Och inte gick det bättre i andra halvlek. Ytterligare fem mål i baken och till slut förlust med 2-7.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Jag känner mig helt tom efter att jag som ansvarig tränare har förlorat med 2-7. För tredje matchen i rad så inledde vi med att släppa in ett mål redan efter knappt två minuter, fastän vi har pratat om detta under veckan.

Märkligt nog så låg vi under med 0-2 i halvtid, men jag tycker att vi spelmässigt gjorde vår bästa halvlek under hela hösten. Vi skapade en mängd hel och halvchanser, utan att få in bollen i målet.

Jag valde att inför den andra halvleken att gå över till en trebackslinje för att få ännu mera tryck och jag var övertygad om att vi skulle vända matchen till vår fördel.

Redan efter avsparken gjorde Södra Sandby 3-0 så det blev ingen lysande start på mitt taktiska genidrag. Och trots att vi fortsatte att skapa en mängd målchanser, blev vi sönderkontrade, samtidigt som de hade ett märkligt flyt och gjorde mål på allt.

Det är möjligt att jag tog ett felbeslut och kanske skulle ha väntat med ändringen. Men som alltid så är det lätt att ha synpunkter när man har facit i hand.

Nu får jag hoppas att vi tillsammans gör en bra träningsvecka så att vi på lördag kan ta fram all den vilja och kunnande som vi alla vet att vi har i laget. Det skulle nämligen sitta fint att vinna säsongens sista hemmamatch där vi möter Hammenhögs IF.

Team Sandby IF – IFK Malmö 7-2 (2-0)

Arena: Södra Sandby IP
Domare: Stefan Zetterblom. Staffanstorp
Mål: 1-0 (2) Helena Ögren, 2-0 (31) Karolina Höst, 3-0 (46) Helena Ögren, 4-0 (52) Anna Jönsson, 4-1 (59) Veronica Hansson, 5-1 (61) Lena Karlsson, 5-2 (62) Linda Green, 6-2 (84) Karolina Höst, 7-2 (85) Angelika Asterhed
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Linda Carlsson

Hanna Svendsen
Linda Sköldeborn
Nina Ericsson
Carina Björkqvist

Veronica Hansson
Anette Palm
Linda Green
Ida Rahn Johansen

Linn Olsson
Lina Ericsson

Avbytare

Maria Johansson (målvakt, Linda Carlsson 25)
Jenny Bohlin (Lina Ericsson 52)
Isabell Bohlin