Avspark: Qviding FIF – IFK Malmö

På söndag den 9 september klockan 16:00 är det avspark mellan Qviding FIF och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Qviding FIF: Johan Hagman, Dejan Gorcanac – David Wiklander, Björn Andersson, Ante Maletic, David Björkeryd, Josef Karlsson, Angelo Vega, Mattias Lundström, David Fernando Cardona, Hannes Stiller, Tomas Eriksson, Gabriel Lubian, Julio Cesar Mozeli, Peter Elmander, Kyle Konwea.

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Patrick Nilsson, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic.

AKTUELLT

Qviding FIF: Qviding har ingen spelare sjuk, skadad eller avstängd och kan därmed komma med starkast möjliga lag till söndagens viktiga streckmatch mot IFK Malmö hemma på Torpavallen.

Den enda förändringen i 16-mannatruppen görs därför på målvaktssidan. Dejan Gorcanac, som i veckan offentliggjordes som nyförvärv från seriekonkurrenten Skärhamns IK, ersätter Mattias Sandsten.

IFK Malmö: Regnet och de senaste månadernas överkonsumtion har gjort att Malmö Stadion plan 7 är i riktigt dåligt skick för tillfället. Därför valde IFK Malmö att förlägga fredagens träningspass till Hästhagens IP.

De två senaste nyförvärven, Viktor Larsson och Marcus Strand, är nu spelklara, men får inte plats i 16-mannatruppen till ödesmatchen mot Qviding. Larsson gjorde sina två första träningspass efter att han blivit klar, torsdag-fredag, och var därför inte aktuell.

TRÄNARNA TYCKER

Zoran Lukic, tränare i Qviding FIF: Naturligtvis är det en svår match, men vi har visat bra form och gör många mål, så det ska mycket till för att vi ska förlora. Vi har all respekt för IFK Malmö som har gått bra, fast samtidigt är vi väldigt svårslagna på hemmaplan.

De matcherna som vi har spelat hittills har vi varit spelförande och jag tror inte att IFK Malmö vågar gå högt upp i press. Förmodligen så kommer de att vara tillbakadragna och satsa på kontringar, så det är den matchbilden som vi förväntar oss imorgon.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Vi har egentligen ingen press alls på oss i den här matchen. Det är ju så att vi har gjort en bra säsong så här långt och det är Qviding som har en uttalad målsättning att gå upp, inte vi.

Jag har dock sagt att vi har potential att slå alla lag i den här serien och det gäller även Qviding. Det är visserligen det bästa laget som vi har mött, men vi har ju besegrat dem tidigare och det finns inget som vi säger att vi inte kan göra det igen.

Vi ska alltså bara gå ut och njuta av matchen. Vinner vi så är vi i högsta grad med i kampen om uppflyttning till Superettan och förlorar vi så är det kört för i år, så enkelt är det bara. Men jag tror att vi har en god chans att lyckas på söndag.