P94 bäst i Malmö

IFK Malmös P94 är Malmös bästa lag. På söndagen besegrade man Bunkeflo IF med 5-3 efter straffar i MM-finalen på Lindängens IP. Det stod 2-0 i halvtid, men efter pausen tappade "di gule" till 2-2 som också blev resultatet efter full tid.

Mats Linde, lagledare för IFK Malmös P94:

Under inledningen av matchen så visade vi inga som helst finalnerver. Killarna tog ett kraftigt grepp om matchen redan på ett tidigt stadium och bunkefloarna fick finna sig i att agera statister.

Efter drygt åtta minuter såg Youssef Fakhro till att vi tog ledningen med 1-0 och strax innan halvtidsvilan så ökade Ljeutrim "Trimi" Peci på till 2-0.

Ingen kunde då tro att Bunkeflo skulle ha tillstymmelsen till chans i denna match där IFK Malmö var totalt överlägsna och Bunkeflo tvingades att se på när vi spelade fotboll. Med lite bättre skärpa så hade det kunnat stå 5-0 i paus.

För att alla skulle få spela så gjorde Samer Ali några byten inför den andra halvleken, varav tre byten på mittfältet.

Detta gjorde att vi tappade spelet fullständigt på mitten. Inte för att avbytarna gjorde en dålig insats, utan för att Bunkeflo utnyttjade att mittfältet var nykomponerat och ännu inte hade kommit in ordentligt i matchen.

I den hårda medvinden så lyfte Bunkeflo upp spelet rejält och tryckte tillbaka ett passivt spelande gult gäng. Reduceringen kom som ett brev på posten och oron spred sig därefter i IFK-leden.

Det i första halvlek så fina spelet var som bortblåst i den andra halvleken. De för dagen vitklädda bunkefloarna tog över kommandot i matchen. Inte helt orättvist rasslade till i målet en gång till och 2-2 var därmed ett faktum.

Efter det så tog vi oss i kragen och hittade stundtals tillbaka till vårt spel igen Men vi kan tacka ribban och stolparna för att det slutade oavgjort efter full tid. Endast centimeter skiljde Bunkeflo från att vinna matchen.

Under straffsparksavgörandet visade vi dock en fantastisk kyla, samtidigt som vår målvakt, Mikael Szurpita, räddade tre av fyra straffar. Vi missade vår första straff, men resterande slogs i mål av Vladimir Cvjetkovic, Dino Heldic och Ljeutrim Peci.

Därmed var det ridå ner för Bunkeflo och vilda glädjescener utbröt bland alla gula på Lindängens IP. Minuterna senare lyfte vår kapten, Wisam Elhabet, bucklan i skyn som färsk Malmömästare!

Ett stort tack till Bunkeflo som aldrig gav upp trots en spelmässig förnedring i första halvlek och ett till synes hopplöst underläge. Underbart att se sådana kämpatakter. Vi skall komma ihåg att de kämpade ner självaste Malmö FF i sin semifinal, vilket är värt all respekt.

Skönt att också kunna ta en sportslig motståndartränare i handen efter matchen. Vi kommer säkert att mötas fler gånger och då är det skönt att det inte är några "hard feelings" lagen emellan.

IFK Malmö – Bunkeflo IF 5-3 efter straffar (2-2, 2-0)

Arena: Lindängens IP, plan 1
Publik: 150
Domare: Fikri Sahini, Malmö
Mål: 1-0 (9) Youssef Fakhro, 2-0 (24) Ljeutrim Peci, 2-1 (36) N.N, 2-2 (43) N.N, 3-2 Vladimir Cvjetkovic (straff), 4-2 Dino Heldic (straff), 5-3 Ljeutrim Peci (straff)
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mikael Szurpita

Liridon Capric
Vladimir Cvjetkovic
Wisam Elhabet
Jones Ahmad

Blend Faniq
Mustafa Alaibi
Dino Heldic
Kevin Weclewicz

Ljeutrim Peci
Youssef Fakhro

Avbytare

Hassan Samiei
Leonardo Södergren
Mahmod Iskandarani
Viktor Skara
Haris Hakimi (målvakt)