Onödig förlust för U-laget

IFK Malmös U-lag fick inte ut mycket av sitt spelövertag i onsdagens match mot Oxie IF i juniorserien division 2 Södra. Och efter pausen så stämde det heller inte bakåt för tabellettan som föll med 1-2 (1-0).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Under den första halvleken så presterade vi en rätt så bra fotboll. Vi var ganska säkra i våra positioner på den första tredjedelen, hade förbättrat den andra tredjedelen jämfört med Lilla Torg-matchen, men vi var tyvärr inte lika distinkta inne i straffområdet.

Det fanns gott om måltillfällen och vi borde ha avgjort redan före pausvilan. När det väl gällde så var det bara vid ett enda tillfälle, Ismail Güvens 1-0-mål i den 15:e minuten, som vi var tillräckligt farliga.

Vi försökte rätta till dessa brister inför den andra halvleken. Tyvärr blev det dock lite samma sak som under de första 45 minuterna av matchen, att vi inte fick in bollarna tillräckligt snabbt i straffområdet.

Deras kvittering var ett stort kollektivt misstag i samband med en fast situation där en spelare kom fri och fick nicka ostört i mål. Vi gjorde faktiskt samma sak mot Lilla Torg, så det ska bli spännande att höra vad spelarna har att säga om saken.

Den här gången så tvingades vi också till en del byten på grund av skador och det var väl inte alla som gav önskad effekt. Vissa gjorde att vi fick bättre fart på vårt spel, medan andra var mindre lyckade, så den andra halvleken ska vi helst bara glömma.

IFK Malmö – Oxie IF 1-2 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Rolf Brandt, Malmö
Mål: 1-0 (15) Ismail Güven
Varningar:

IFK MALMÖ (4-5-1)

Mohammed Kahidani

Daniel Weclewicz
Kristoffer Bertolino
Toni Parlov
Djordjevic

Tobias Rosenlind
Mohammad Ibrahim
Marcus Strand
Edis Djugumovic
Aljosa Remetic

Ismail Güven

Avbytare

Walid Shams (Daniel Weclewicz 25)
Alaa Baker (Kristoffer Bertolino 65)
Dzevad Nezirevic (Ismail Güven 70)