Stora segersiffror för IFK Malmö

Håkanstorp/IFK Malmö hoppades att man åter skulle få ordning på målskyttet i säsongens sista hemmamatch mot Hammenhögs IF. Och det fick man verkligen då söndagens match i division 3 Södra slutade hela 6-0 (2-0).

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Dagens storseger visar ännu en gång att vi har ett lag som jag tycker är det bästa i serien (nu är jag som tränare kanske lite färgad), men vi har en bred trupp och många spelare som håller hög klass. Detta visade vi genom att ha fem olika målskyttar idag.

Den starka vinden gjorde att det blev en svårspelad match. Spelmässigt var det mycket sämre än senast mot Team Sandby (då allt gick emot oss), men den här gången hade vi allt flyt som behövs för att ta en storseger.

När alla spelare arbetar så hårt som de gjorde idag så är jag oerhört stolt över att stå vid sidan och titta på.

Jag är således glad att jag accepterade att ta över laget under sommaren. Tiden sedan jag tog över har varit otroligt rolig och jag kommer att minnas detta med glädje nu när jag på fredag gör min sista dag med laget.

Nu gäller det att ladda om till fredagens bortamatch mot seriesegraren Veberöd. Tyvärr vet vi redan nu att det är några spelare som inte kommer att kunna medverka och detta gör att vi får fundera på hur vi ska få ihop ett slagkraftigt lag till matchen.

Håkanstorp/IFK Malmö – Hammenhögs IF 6-0 (2-0)

Arena: Rosengårds Norra IP
Domare: Shaban Sylejmani, Malmö
Mål: 1-0 (13) Ida Rahn Johansen, 2-0 (45) Linda Green, 3-0 (51) Linn Olsson, 4-0 (56) Hanna Nilsson, 5-0 (62) Veronica Hansson, 6-0 (89) Linda Green
Varningar: Nina Ericsson (HIFK), Johanna Johansson (HIF)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Linda Carlsson

Hanna Svendsen
Nina Ericsson
Linda Sköldeborn
Emma Dahlstrand

Veronica Hansson
Ida Rahn Johansen
Linda Green
Carina Björkqvist

Linn Olsson
Hanna Nilsson

Avbytare

Jenny Bohlin (Ida Rahn Johansen 58)
Ann-Sofie Sjöndin (Linn Olsson 74)
Isabell Bohlin
Maria Johansson (målvakt)