IFK Malmö ser ut att bli trea

Håkanstorp/IFK Malmö gjorde precis vad som krävdes för att säkra minst en tredjeplats i division 3 Södra. "Di gule" avslutade på ett bra sätt och fick oavgjort, 1-1 (1-1), borta mot redan klara tabellettan Veberöds AIF.

För att man ska kunna bli tvåa i serien och därmed få kvala så måste dock Skurups AIF förlora sina båda avslutande matcher med sammanlagt tre mål. Och sett till resultaten i höst så är det inte särskilt troligt.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Vår avslutning på årets serie borta mot klara seriesegraren Veberöd AIF blev precis en sådan bra match som jag hade hoppats på.

Med tanke på att fyra spelare som har varit ordinarie under hela hösten inte kunde spela, så var det roligt att se att alla som istället fick chansen från start, faktiskt gjorde en mycket bra match.

För en gångs skull började vi en match med att ta ledningen redan i den fjärde minuten då mittbacken Linda Sköldeborn slog en stenhård frispark som letade sig in i målet.

Vi fortsatte att spela bra och hade ett skott i ribbans underkant så med lite tur kunde vi ha ökat på ledningen. Veberöd stack dock upp med några farligheter och kunde utjämna efter ett vackert anfall.

I halvtid så kände vi alla, att vi kunde vinna matchen och vi startade också den andra halvleken med att skapa en rad chanser. Nathali Persson träffade stolpen efter en hörna, men närmare än så kom vi tyvärr aldrig.

Under de sista 20 minuterna så blev vi tillbakapressade och med tanke på detta så var slutresultatet, 1-1, trots allt ganska rättvist.

Som tränare är det alltid lika roligt att se sitt lag ge allt i alla situationer. Det var alltså tack vare en stark laginsats från samtliga spelare som gjorde att vi fick med oss en poäng, som också räckte för att säkra tredjeplatsen i den här serien.

Veberöds AIF – Håkanstorp/IFK Malmö 1-1 (1-1)

Arena: Romelevallen
Domare: Per-Anders Ohlsson, Lund
Mål: 0-1 (4) Linda Sköldeborn, 1-1 (19) Annelie Nilsson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Maria Johansson

Hanna Svendsen
Linda Sköldeborn
Emma Dahlstrand
Nathali Persson

Camilla Bergström
Anette Palm
Ida Rahn Johansen
Carina Björkqvist

Linn Olsson
Lina Ericsson

Avbytare

Ann-Sofie Sjöndin (Camilla Bergström 68)
Jenny Simonsson
Linda Carlsson (målvakt)