Seriesegern är nära för U-laget

Seriefinal stod det på pappret. Men IFK Malmös U-lag var överlägset i söndagens bortamatch mot Sjöbo IF i juniorserien division 2 Södra. 7-2 (2-0) blev det och därmed behöver "di gule" bara oavgjort i hängmatchen mot Dalby GIF för att ta hem serien.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det är alltid tråkigt när man inte kan fylla avbytarbänken. Den här gången berodde det på transportproblem då vi i sista stund blev av med några bilar som skulle ha fört de sista spelarna till Sjöbo.

Marcus Strand var inte kallad, men dök upp ändå och det var lite synd att inte han fick följa med. Både han och Mario Djordjevic kommer dock att få speltid i morgondagens B-lagsmatch mot Högaborgs BK.

Under den första timmen så spelade vi en alldeles utmärkt fotboll med ett säkert försvar och ett vasst anfallsspel, som gjorde mig som tränare stolt. Vi hade en oerhört bra disciplin i alla lagledarna och vi arbetade verkligen ihop som ett lag.

Därför var det olyckligt när Mohammad Ibrahim blev utvisad i den 65:e minuten och då vi även hade två skadade spelare på planen så fick tyvärr matchen en helt annan karaktär. Men någon fara för segern var det dock aldrig.

Jag gläder mig förstås över att vi återtog ledningen i serien och nu är på god att vinna den. Om det inte skulle gå vägen så är det dock inte hela världen då det stora målet i år är det kommande kvalet till juniorallsvenskan.

Sjöbo IF – IFK Malmö 2-7 (0-2)

Arena: Sjöbo IP
Domare: Bo Persson, Gärsnäs
Mål: 0-1 (15) Walid Shams, 0-2 (30) Guner Alievski, 0-3 (55) Walid Shams, 0-4 (70) Dzevad Nezirevic, 1-5 (75) Alaa Baker, 2-6 (80) Ismail Güven, 2-7 (85) Aljosa Remetic
Varningar: Mohammad Ibrahim 2, Dzevad Nezirevic, Guner Alievski, Mohammed Kahidani, Walid Shams (IFK)
Utvisningar: Mohammad Ibrahim (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Kahidani

Guner Alievski
Kristoffer Bertolino
Toni Parlov
George Safi

Edis Djugumovic
Alaa Baker
Mohammad Ibrahim
Aljosa Remetic

Walid Shams
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Ismail Güven (Edis Djugumovic 30)