På söndag den 30 september klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och FC Trollhättan i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

OBS! IFK Malmös startelva presenteras i en separat artikel två timmar före matchstart.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Patrick Nilsson, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Ahmedin Sudic, Viktor Larsson.

FC Trollhättan (4-4-2): Tobias Wennergren – Per Nylander, Petter Digneus, Christian Falk, Tobias Johansson – Enver Alivodic, Sasa Dobric, Tom Pettersson, Robert Pettersson – Andreas Wiklund, Leandre Ayewubo. Avbytare: Henrik Johansson, Johan Lilja, Michael Johansson, Pontus Öberg, Sevdaim Hajra (målvakt).

AKTUELLT

IFK Malmö: Under matchen mot Torslanda IK så fick skyttekungen Blerim Mullici syna säsongens sjätte gula kort och därmed är han avstängd i söndagens hemmamatch mot FC Trollhättan.

Den unge vänsterbacken, 18-årige Ahmedin Sudic, tvingades vila helt förra helgen på grund av sjukdom. Men efter att ha tränat för fullt både torsdag och fredag så är han nu tillbaka i 16-mannatruppen.

Mittbacken Srdjan Remetic är däremot fortfarande borta efter att ha drabbats av en bristning i vaden i senaste hemmamatchen mot Visby IF Gute.

FC Trollhättan: Det är inte bara IFK Malmö som tvingas undvara sin bäste målskytt på söndag. Martin Scherdin, som har gjort tolv mål för Trollhättan, är nämligen också avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort mot Husqvarna.

Men där stannar inte problemen. Mittfältsstrategen Rikard Kapella-Karlsson har i veckan fått känningar i benet, samtidigt som man har Kemajl Avdiu (korsbandet), Rickard Nilsson (lårmuskeln) och Fredrik Olsson (knäet), borta sedan tidigare.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är ju så att vi har en rejäl revansch att kräva på FC Trollhättan. Förutom IFK Värnamo borta så är matchen uppe i Trollhättan, där vi förlorade med 0-4, den enda där vi har känt att vi inte alls har varit med.

Vi har dock höjt oss par snäpp sedan i våras och vill hemskt gärna ta chansen att bli trea i den här serien. Det har ännu inte inträffat att vi har förlorat två gånger mot ett lag och vi vill absolut inte göra det den här gången heller.

Lars-Olof Mattsson, tränare i FC Trollhättan: Jag är rätt så övertygad om att det kommer att blir en helt annan match än när vi möttes tidigt i våras. De hade maximalt oflyt i den matchen och de ska som helhet också vara betydligt bättre nu.

Under början av hösten så kändes det som om vi var på gång, men började sedan tappa fler poäng i samband med att vi saknade folk i matcherna. Så jag tror faktiskt att vi ligger på ungefär samma nivå som vi gjorde i våras.

Som nykomling har IFK Malmö spelat en väldigt bra fotboll och särskilt hemma är de oerhört svårslagna. Det ska dock bli trevligt att komma till Malmö IP, där vi i första hand får hålla ihop defensiven om vi ska få poäng med oss hem.