P96-1 bäst även i B-gruppen

Under våren så visade IFK Malmös P96-1 att man var alldeles för bra för P11 Malmö grupp B. Och efter sommaren så har framgångarna fortsatt i B-gruppen där man på söndagen säkrade seriesegern genom att besegra Vintrie IK 1 med 3-2 (1-0) i seriens sista match.

Efter att Kvarnby IK 2 på lördagen något överraskande förlorat med 3-6 mot bottenlaget Malmö Anadolu BI 2 så hade "di gule" kunnat förlora med 13 mål (!) mot Vintrie och ändå tagit hem serien.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Det ska först som sist sägas att vi inte spelade vår bästa fotboll i dagens match. Vi visste redan på förhand att vi inte kunde tappa förstaplatsen och det var givetvis svårt att få killarna att fokusera på matchen i omklädningsrummet.

Men vi ska ändå försöka ta med oss det positiva och det var att vi trots allt lyckades vinna matchen. Vi gjorde också tre vackra mål där det sista, segermålet fram till 3-2, kom med endast 30 sekunder kvar att spela.

Under hela säsongen så har vi visat att vi är ett av Malmös bästa P96-lag. Först sprang vi igenom D-serien för att sedan avsluta med att ta fem raka segrar och även vinna B-serien. Något som jag aldrig trodde då vi tappade fem poäng på de två första matcherna.

Jag kan hålla på hur länge som helst och ösa beröm över mina spelare. De har verkligen utvecklats riktigt bra både på och utanför fotbollsplanen under året. Killarna har också spelat med ett stort hjärta för laget och låtit kollektiv framgång komma i första hand.

IFK Malmö 1 – Vintrie IK 1 3-2 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 10
Domare: Samer Ali, Malmö
Mål: 1-0 Bassam Ahmad, 2-2 Bassam Ahmad, 3-2 Mustafa Omar
Varningar:

IFK MALMÖ (3-3)

Jones El Jabali

Saber Azizi
Mustafa Omar
Emir Rahman

Thomas Kalam
Valon Krasniqi
Abdul Fathi

Avbytare

Ahmed Fakhro
Bassam Ahmad
Tarek Bekhar
Yousef El Beyrouti