Skyttekung provar hos IFK Malmö

Under den nyss avslutade säsongen så gjorde 23-årige Jörgen Nilsson 24 mål för sitt Eslövs BK i trean. Det räckte för att vinna den mellanskånska skytteligan och sedan igår provtränar han med division 1-klubben IFK Malmö.

– Såna är alltid intressanta att titta på. Vi har inte sett honom spela, men gör man 24 mål, även om det är i division 3, så måste man ha rätt så goda kvalitéer, säger Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Redan på det första passet så gav Jörgen Nilsson ett positivt intryck. Och det förstärktes också under fredagens matchförberedande träning.

Jimmi Olsson, den andra halvan av tränarduon, visar att han fortfarande har god koll på Stavsten/Ymor FK, som han tränade så sent som 2006. Därifrån provtränar nu den 21-årige mittbacken/defensive mittfältaren Tobias Hansson.

– Det är en lång, stor sak som är stark i kroppen, så även han ser intressant ut, berättar Jonas Danielsson.

Jörgen Nilsson och Tobias Hansson får i första hand chansen att visa upp sig till och med fredagen den 12 oktober. Då gör IFK Malmö sitt sista träningspass inför serieepilogen två dagar senare mot Ängelholms FF och därefter väntar ett fyra veckor långt uppehåll.