Avspark: Kristianstads FF – IFK Malmö

På söndag den 7 oktober klockan 16:00 är det avspark mellan Kristianstads FF och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen

OBS! IFK Malmös startelva presenteras i en separat artikel två timmar före matchstart.

TRUPPERNA

Kristianstads FF: Dan Sadé, Jakob Skarp – Torbjörn Nilsson, Mikael Thomasson, Markus Senften, Markus Svensson, Andreas Nilsson, Stefan Noresson, Fredrik Andersson, Andreas Svensson, David Eek, Ola Otfors, Joakim Svensson, Niklas Moberg, Niklas Nordgren, Karl Rydhög.

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Ahmedin Sudic, Viktor Larsson, Edis Djugumovic, Kristoffer Bertolino.

AKTUELLT

Kristianstads FF: Starkare försvar, men svagare anfall är det i Kristianstad. Mittbacken Markus Senften som var avstängd i segermatchen borta mot Husqvarna FF är tillbaka, medan anfallaren Stefan Larsson saknas på grund av sjukdom.

IFK Malmö: Skyttekungen Blerim Mullici var avstängd i matchen mot FC Trollhättan. Men han hade inte kunnat spela i vilket fall som helst. Bara några dagar tidigare så ådrog han sig en lårskada och den stoppar honom nu från spel mot Kristianstad.

Efter en dryg timme senast så tvingades mittfältaren Patrick Nilsson utgå med svåra smärtor i foten. Under veckan har han heller inte kunnat gå ordentligt så det är förstås uteslutet med något spel i helgens match.

Två mittbackar saknas också. För Srdjan Remetic, som drabbades av en bristning i vaden mot Visby IF Gute för snart två veckor sedan, är det färdigspelat för i år. Och även Michal Aksamit, vars knä återigen krånglar, tvingas stå över.

Nya i truppen är den 16-årige mittfältaren Edis Djugumovic och den 17-årige försvararen Kristoffer Bertolino. Djugumovic, som spelat några pojklandskamper, kan därmed få göra sin första seriematch med A-laget. Bertolino debuterade redan i våras mot Visby Gute.

TRÄNARNA TYCKER

Peter Persson, tränare i Kristianstads FF: Det är helt klart bara seger som finns på pappret. Efter den tunga våren med sju poäng, samt att vi har slarvat lite i höst, så måste vi både vinna de två sista matcherna och ha hjälp för att klara oss kvar.

Två topplag är det dessutom som vi möter, så det blir inte lätt. Förutom IFK Malmö som bygger långsiktigt med unga killar och har gjort det riktigt bra i år, så har vi Qviding FIF som redan är klara för Superettan, men som nu går för serieseger.

Vi har dock ett bra lag när det väl stämmer och då vi senast vann med 4-1 borta mot Husqvarna FF så spelade vi riktigt bra. Det lär minst krävas något liknande om det ska kunna gå vägen mot IFK Malmö som verkligen har imponerat på mig.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: De måste vinna för att ha chans att klara sig kvar och det måste vi också för att kunna bli trea. Det är i varje fall målet och vi är bara en poäng efter Västra Frölunda så vi åker inte upp på någon artighetsvisit.

Vi ska förstås spela som vi har gjort under hela året. Det finns ingen anledning att ändra något i vårt koncept som vi följt så lyckosamt i de flesta matcherna. Men det blir säkert en tuff och intensiv match eftersom de är lite mer desperata än vad vi är.