Stor fördel för P92 i kvalet

IFK Malmös P92 har tagit ett stort steg mot en plats i nästa års pojkallsvenska. Kristianstads FF besegrades med hela 4-1 (2-0) i den första kvalmatchen och därmed är det stor fördel för "di gule" inför returen i Malmö om en vecka.

Seki Milutinovic, tränare för IFK Malmös P92:

Det märktes att det gällde en hel del för vi startade nervöst och krampaktigt. Under den första kvarten så fick vi inte alls igång spelet, men efterhand tog vi tag i matchen, började rulla boll och förutom de två målen så hade vi ytterligare några chanser i första halvlek.

Den andra halvleken hann knappt börja innan nyss uppflyttade Jonathan Johansson, som spelade mittback före pausvilan, rann igenom och gjorde 3-0.

Aleksandar Milutinovic, som är en viktig kugge på mittfältet, hade ont i halsen och utgick i halvtid. Detta märktes rätt så tydligt för vi tappade hela vårt spel, blev stillastående och lät dem föra matchen. Men vi har ju som bekant en högklassig målvakt i Nerin Setic.

De fick bara reducera en gång och på slutet så kom vi tillbaka då Jonathan Johansson återigen kunde rinna igenom och den här gången göra 4-1. Vi hade också bud på några mål till så på det stora hela så var det rättvist resultat.

Visst ser det bra ut för tillfället, men jag vill ändå betona att det inte är klart på något sätt. Det är två gånger 40 minuter kvar att spela och allt kan som bekant hända i fotboll, så vi väntar med att jubla tills att det är klart.

Kristianstads FF – IFK Malmö 1-4 (0-2)

Arena: Vilans IP
Domare: Daniel Bruno, Kristianstad, Mikael Ekdahl, Kristianstad, Daniel Starnäs, Kristianstad
Mål: 0-1 Victor Tegstam, 0-2 Michel Adzic, 0-3 Jonathan Johansson, 1-4 Jonathan Johansson
Varningar: Danne Johansson, Michel Adzic (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nerin Setic

Jozeph Gashi
Jonathan Johansson
Danne Johansson
Simone Andaloro

Rustam Noorzi
Aleksandar Milutinovic
Milos Nikolic
Michel Adzic
Emanuel Frimpong

Victor Tegstam

Avbytare

Jwan Kogi
Moad Alkaysi
Mohammed Tamim
Osama Krayem