P92 klart för pojkallsvenskan

Jublet kom nästan av sig helt då IFK Malmös P92 på söndagen säkrade en plats i nästa års pojkallsvenska. Det blev nämligen en 1-2-förlust i kvalreturen mot Kristianstads FF, som dock räckte eftersom den första matchen slutade 4-1.

Seki Milutinovic, tränare för IFK Malmös P92:

Det känns rätt okej att vara klara för pojkallsvenskan. Många trodde inte i början av säsongen att vi skulle klara av det, men på det stora hela har vi gjort jobbet som ska göras, även om jag givetvis kräver betydligt mer än vad som presterades idag.

Tyvärr så var det alldeles för mycket lek. Det var många som skulle ut och bara dribbla åt alla håll. De flesta spelarna ville helt enkelt spela för sig själv istället för som ett lag och då blev spelet också därefter.

Det gjorde förstås en hel del att vi fick ett mål redan efter en kvart i första halvlek. Då var de tvungna att göra minst fyra mål för att få till en förlängning och det märktes framförallt efter pausen då vi slutade uppföra oss som ett fotbollslag.

Vi hade också tur som inte släppte in fler mål i den här matchen. Kristianstads FF var faktiskt riktigt bra, medan vi var direkt usla och om vi ska se till helheten så klarade vi detta verkligen med hjärtat i halsgropen.

Jag kan inte direkt påstå att spelarna uppträdde nervöst eller var tagna av stundens allvar. Däremot så var vi oerhört nonchalanta, men så kan det vara ibland att man tror att man är bättre än vad man är.

IFK Malmö – Kristianstads FF 1-2 (1-0)

Arena: Kulladals IP, konstgräs
Domare: Zoran Pavlovic, Malmö, Naim Bytygi, Oxie, Vedat Ömer, Malmö
Mål: 1-0 Victor Tegstam
Varningar: Martin Sosa (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nerin Setic

Jozeph Gashi
Danne Johansson
Martin Sosa
Emanuel Frimpong

Rustam Noorzi
Aleksandar Milutinovic
Milos Nikolic
Jonathan Johansson
Michel Adzic

Victor Tegstam

Avbytare

Kamel Chahrour
Moad Alkaysi
Osama Krayem
Tim Berger