Ali Jasim till Bunkeflo

Ali Jasim, 20-årig högerback i IFK Malmö, lämnar den hårdsatsade division 1-klubben. De tre närmaste åren ska Jasim, som har spelat i "di gules" A-lag sedan 2004, representera Superettanklubben Bunkeflo IF.

Besvikelsen i IFK Malmö, som siktar på att ta steget upp i Superettan nästa säsong, är förstås stor. Ali Jasim var under året en av de mest framträdande spelarna och blir inte lätt att ersätta.

– Ingen är oersättlig, men visst kom detta som lite av en chock när jag fick reda på det för två timmar sedan, berättar tränaren Jonas Danielsson när ifkmalmo.com ringer upp strax efter halv fem på tisdagseftermiddagen.

Jonas Danielsson hade, även om Ali Jasim inte hade skrivit på något nytt kontrakt, räknat med att det skulle bli en fortsättning för hans del i klubben.

– Jag satt bara och väntade på en förlängning och så kom denna tråkiga vändningen. Det är en duktig fotbollsspelare vi tappar, ingen tvekan om det. Han har varit direkt lysande i det offensiva spelet under året, men mindre bra i defensiven.

Ali Jasim räknas som en egen produkt fastän han började spela fotboll vid sex års ålder i Valby/Västra Klagstorps BK. Det är den första licenseringen, året då spelaren fyller 15 år, som gäller och Jasim kom till "di gule" två år tidigare, 2000.

– Det har inte varit något fel på trivseln i IFK Malmö, men det känns ändå som det är ett naturligt steg att ta för min personliga utveckling. Superettan är trots allt en division högre i seriesystemet, säger Ali Jasim, som var med då IFK vann pojk-SM 2003.